Öğrencileriyle birlikte 200 litre atık yağ topladı

Öğrencileriyle birlikte 200 litre atık yağ topladı

Diyarbakırlı öğretmen Yahya Kamçı, Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında görev yaptığı okulda derslerine girdiği öğrencileriyle birlikte 200 litre atık yağ topladı.

Yaklaşık bir ay süren kampanya kapsamında öğrencilere çevreye karşı duyarlı olma davranışı kazandırıldı. Toplanan yağ, engelli vatandaşların çeşitli ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla değerlendiriliyor.

    Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi İMKB Karacadağ Ortaokulu'nun Sosyal Bilgiler Öğretmeni Yahya Kamçı, derslerine girdiği öğrencilerle birlikte atık yağ toplama kampanyası başlattı. Yaklaşık bir ay önce başlatılan kampanyaya öğretmen Kamçı'nın derslerine girdiği öğrencilerin ebeveynleri de destek verdi. Kamçı, kampanya başlangıcında öğrencilerine doğaya bırakılan yağların zararlarını anlattı. Kamçı, yağların doğaya karışması halinde başta balık türleri olmak üzere binlerce canlının ölmesine neden olduğunu dile getirdi. Bunun üzerine evde ve bulundukları çevrede atık yağları toplayarak okula getirdi. Okulda biriken 200 litre atık yağ, ilgili kurumlara teslim edildi.

    Kampanyaya katkı sağlayan öğrencilerden Esra Ekinci, "Hocamızın bizi bilgilendirmesinden sonra evde daha önce atığımız yağları toplayarak katkı sağladık,bu tür aktiviteler bizde toplum yararına hizmet etmek için bir motivasyon ağı oluşturdu." dedi. Öğretmen Kamçı ise bu tür kampanya ve yardımlarla bireysel olarak insanı ve İslami sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. Kamçı, "Bu atık yağların çeşitli alanlarda binlerce canlı türünü yok etiğini buna duyarsız kalamazdım ayrıca geri dönüşüm sonrasında engeli bireylere bir nebze de olsa katkı sağlamaya çalışıyorum." şeklinde konuştu. Kamçı daha önce başlattığı kampanyalarla yüz binden fazla mavi kapak ve 65 kilogram atık pil toplamıştı. Bölgedeki kan davaların barış ile sonuçlanması için gösterdiği özveriden dolayı barış elçisi olarak nitelendirilen Kamçı, geçen yıl yaptığı çalışmalardan dolayı Diyarbakır'da Diyarbakır Eğitimciler Derneği (DEĞİDER) tarafından da yıllın öğretmeni seçilmişti.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.