Öğrencilerin barınma sorununa araştırma talebi

Öğrencilerin barınma sorununa araştırma talebi

CHP'li Havutça, ilk ve ortaöğretimdeki barınma sorunlarının tespit edilmesi ve araştırılması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını talep etti

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, ilk ve ortaöğretimdeki barınma sorunlarının tespit edilmesi ve araştırılması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Havutça ve milletvekili arkadaşlarınca TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinde, öğrenim çağındaki gençlerin pek çoğunun eğitimlerini sürdürebilecek yeterli gelirden yoksun oldukları, eğitim hakkında yararlanamadıkları kaydedildi. 2012-2013 eğitim-öğretim yılında pansiyonlu okul sayısının 2 bin 347 olduğu ifade edilen önergede, pansiyon kapasitesinin 435 bin 174 olduğu, 342 bin 408 öğrencinin parasız yatılı ve paralı yatılı olarak pansiyonlarda kaldığı, 92 bin 766 kontenjanın boş kaldığı belirtildi.
Kastamonu'nun boş kontenjan bakımından ilk sırada yer aldığı, 10 bin 235 kontenjanı bulunan ilde 6 bin 700 öğrencinin yatılı olarak pansiyonlarda kaldığı ifade edilen önergede, Erzurum'un boş kontenjan bakımından ikinci sırada, Diyarbakır'ın da üçüncü sırada yer aldığı vurgulandı.

Önergede, bu verilerden de anlaşılacağı üzere, bu konuda plansız bir politika sürdürüldüğü kaydedilerek, ilk ve ortaöğretimdeki barınma sorunlarının tespit edilmesi ve araştırılması amacıyla Meclis Araştırması açılması talep edildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.