Öğrencileri hasretle Riham öğretmeni bekliyor

Öğrencileri hasretle Riham öğretmeni bekliyor

Yahudi yerleşimciler tarafından evi kundaklanan ve tedavi altında bulunan Filistinli öğretmen Riham Devabişe'nin öğrencileri, öğretmenlerinin tekrar ders vereceği günleri bekliyor.

Yahudi yerleşimciler tarafından evinin kundaklanması sonucu 18 aylık bebeği ve eşini kaybeden Riham Devabişe ile diğer çocuğunun tedavisi sürüyor.

Batı Şeria'nın Nablus kentinde Yahudi yerleşimcilerin evini kundaklamasının üzerinden neredeyse bir ay geçmesine rağmen Tel Hashomer Hastanesindeki tedavisine devam edilen Devabişe'nin durumunun ciddiyetini koruduğu, yoğun bakımdan çıkarılan 4 yaşındaki oğlu Ahmed'in ise kısmen iyileştiği ve sürekli ebeveynlerini sorduğu belirtildi.

Ailenin yakınlarından Semir Devabişe, vücudunun yüzde 92'si yanan Riham Devabişe'nin sağlık durumunun kritik olduğu ve en az 9 ay daha tedavi görmesi gerektiğini ifade etti.

Geçen hafta deri nakli yapılan hastanın tedaviye cevap verdiğini aktaran Devabişe, 4 yaşındaki Ahmed'in de vücudunun yüzde 60'ının yandığını ve yaklaşık 6 ay daha gözetim altında tutulacağını kaydetti.

Riham öğretmenin öğrencileri yeni yıla hüzünle girdi

Devabişe'nin beden eğitimi öğretmeni olarak görev yaptığı Coriş Kız Lisesi öğrenci ve öğretmenleri eğitim öğretimin başladığı ilk hafta, olayın üzüntüsünü yeniden yaşadı.

AA muhabirine konuşan bazı öğrenci ve öğretmenler olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirirken gözyaşlarını tutamadı. Riham öğretmenin öğrencileri, bu elim olayın okullarında yeni eğitim-öğretim yılının başlama sevincini de gölgelediğini ifade etti.

Öğretmenlerinin iyileşerek bir an önce okula dönmesi için dua eden öğrencilerinden Vefa Ahmed, "Öğretmenimiz bugün okula gelmek için uyanmadı ya da oğlu Ahmed'i kreşe bırakmak için hazırlamadı. Bugün sevincini kaybetmiş olabilir ancak şu anda bizim kalplerimizde ve akıllarımızda. Öğretmenim sizin okula dönmenizi bekliyoruz ve sağlığınız için Allah'a dua ediyoruz" dedi.

Okulun öğretmenlerinden Kader Adil de Riham hocanın özveriyle çalışan en iyi meslektaşlarından biri olduğunu ifade ederek, "Okula herkesten önce gelirdi. Daima etrafa gülücükler dağıtırdı" diye konuştu.

"Riham öğretmenim, sizi bekliyoruz" yazılı pankart taşıyan onuncu sınıf öğrencisi Şirin Fehd, "Biz öğretmenimizi çok seviyoruz ve onu bekliyoruz. Umarım sağlığına kavuşup tekrar aramıza döner" şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Ahlam Mısri  "Riham eşinin bir araba sahibi olmasını hayal ediyordu ve bu gerçekleşti. Yeni bir ev istiyordu onun da temelleri atılmıştı. Hayatını kaybeden oğluna hamileyken çok mutluydu. Riham'ı anlatmakla bitiremeyiz. Rihamın boşluğu doldurulamıyor ve öğrenciler bundan çok etkilendi" ifadelerini kullandı.

Batı Şeria'nın Nablus kentinde Filistinlilere ait bir evin 31 Temmuz sabahı Yahudi yerleşimciler tarafından kundaklanması sonucu ailenin 18 aylık bebeği yanarak hayatını kaybetmiş, 31 yaşındaki baba Saad Devabişe de daha sonra tedavi gördüğü hastanede vefat etmişti. Bebeğin annesi ve 4 yaşındaki ağabeyi de yaralanmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.