Öğrencilere Osmanlıca dersleri

Öğrencilere Osmanlıca dersleri

Tanıtım seminerine ilgi büyüktü

 

Adıyaman Üniversitesi Osmanlıca ve Kültür Topluluğu'nca M. Vehbi Koç Konferans Salonu'nda 'Osmanlı Türkçesi' kurslarıyla ilgili tanıtım semineri düzenlendi.

Seminere Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Hayrat Vakfı Adıyaman İl Temsilcisi İlyas Bucakçı ve yönetim kurulu üyeleri, Adıyaman Üniversitesi akademik ve idari personelinin yanı sıra öğrenciler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını Adıyaman Üniversitesi Osmanlıca ve Kültür Topluluğu Başkanı ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencisi Eyüp Turgud yaptı.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ise yaptığı konuşmasında yapılan çalışmaları başarılı bulduğunu ifade ederek Osmanlı'nın biz olduğunu, Osmanlıca'nın bizim dilimiz olduğunu söyledi.

Öğrencilere çeşitli önerilerde de bulunan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gönüllü, "Osmanlı biziz, Osmanlıca da bizim dilimizdir. Bu alanda kurs vererek Osmanlıca'yı sizlere öğretmeye çalışan Hayrat Vakfı'nı tebrik, yaptığı çalışmalardan dolayı da teşekkür ediyorum. Çalışmalısınız, okumalısınız ve düşünmelisiniz. Geçmişimizi, tarihimizi tam öğrenerek ondan dersler çıkartmalısınız. Oradan aldığımız derslerle geleceğimizi, yolumuzu aydınlatmalıyız. Hiç bir millet bizim gibi güçlü bağlara sahip değildir. Geçmişimizde büyük düşünürler, bilim adamları ve büyük dimağlar var. Onlardan beslenerek bugünümüzü ve medeniyetimizi geleceğe taşımalıyız. Bu taşımayı yaparken siz öğrencilere, gençlere büyük işler düşüyor. Geçmişini, tarihini bilmeyen bir millet geleceğini inşa edemez" ifade etti.

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Osmanlı Türkçesi Formatörü Hüseyin Pınar bir sunum gerçekleştirdi.

Yaptığı sunumda Osmanlı Türkçesi denince akla gelenleri, Osmanlı Türkçesi'nin geçmişini, ecdadımızın kullandığı alfabeleri anlatan Pınar, Türklerin Müslüman olmasından bugüne kadar bir inceleme yaparak kullanılan alfabelere değindi.

Konuşmasının sonunda Osmanlı Türkçesi kurslarıyla ilgili bilgi veren Pınar kurslara katılmak için neler yapılması gerektiğini ve şartlarını açıkladı. 15 yaş üzeri herkesin katılabildiği bilgisini veren Pınar kurs sonunda katılımcılara sertifika da verildiğini belirtti.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.