Öğrencilere hem tecrübe hem cep harçlığı

Öğrencilere hem tecrübe hem cep harçlığı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ( İKÇÜ) ile İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında 'Yükseköğrenim Öğrencilerine Yönelik İşbaşı Eğitim Programları İşbirliği protokolü imzalandı.

Protokol ile İKÇÜ'lü öğrenciler hem staj görevlerini yerine getirecek hem de günde 36,50 TL cep harçlığı kazanabilecekler.

İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan ile İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kadri Kabak'ın imzaladığı protokol töreninde, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Turan Gökçe, Prof. Dr. Saffet Köse, Rektör Danışmanı ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Esen, Merkez Müdür Yardımcısı Uzm. H. Ahmet Uran da hazır bulundu.

İş yaşamına mezun olmadan adım atma fırsatı İŞKUR'un özellikle üniversite öğrencilerine yönelik çalışmalarını oldukça önemli bulduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Akhan, öğrencilerin bu programla hem maddi kazanım sağlayacaklarını, hem de iş yaşamına, mezun olmadan adım atma fırsatı yakalayabileceklerini belirtti. Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, "Teorik bilgi olarak üniversitemiz kaliteli eğitim kadrosuyla en iyi eğitimi vermektedir. Ama bizim önceliğimiz hiç kuşkusuz öğrencilerin hem mezuniyetlerinden sonra hem de üniversitede eğitim aldıkları süre boyunca mesleki deneyim elde etmeleridir. Bu proje ile öğrencilerimiz teorik bilginin yanı sıra gerçek hayatta elde etmiş oldukları bu bilgileri uygulama fırsatı bulacaklar. Hem öğrenmiş oldukları bilgiyi pekiştirecekler hem de ilerideki mesleklerine yönelik kariyer planlarını tekrardan gözden geçirme imkânı bulacaklardır. Bu projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Günlük 36.5 lira cep harçlığı

Projenin detayları ile ilgili bilgilendiren İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kadri Kabak ise programa katılan üniversite öğrencilerinin zorunlu veya isteğe bağlı stajlarını bu program aracılığıyla yapma şansına sahip olduğunu ifade etti. Öğrencilerin CV'lerine önemli katkı sağlayacaklarını vurgulayan Kabak, "Öğrenciler, iş bulma sürecinde yaşanan deneyim eksikliği engelini bu sayede aşabileceklerdir. Öğrencilerimiz bir yandan mesleki deneyim veya iş tecrübesi edinirken diğer yandan program süresine bağlı olarak net asgari ücret düzeyinde gelire sahip olacaklardır. Günlük 36.5 lira zaruri gider ödemesi İŞKUR tarafından yapılacaktır. Üniversite öğrencilerinin program süresince burs veya öğrenim kredileri kesilmemesi programın öğrenci açısından önemli artılarından birisidir. Ayrıca program süresince öğrenciler adına iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri kurumumuz tarafından karşılanacaktır" diye konuştu.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.