Öğrencilere fast food uyarısı!

Öğrencilere fast food uyarısı!

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, okullarda obezite eğitimi veriyor.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık Şube Müdürlüğü personeli Biyolog Belgin Aydıngül koordinasyonunda, Dr. Leyla Sağlamtimur tarafından lise çağındaki öğrencilere obezite ile ilgili bilgilendirme seminerleri düzenleniyor.

Seminerler kapsamında, Yeşilevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, obezite nedir, obeziteye yol açan etmenler ve beraberinde getirdiği hastalıklar gibi konularda bilgilendirme yaptı, obeziteden korunmanın yöntemlerini anlattı.

Günümüzde geleneksel klasik beslenmeden uzaklaşma ile obezite hastalığının çoğaldığını vurgulayan Dr. Leyla Sağlamtimur, öğrencileri özellikle fast food yiyecekler konusunda uyardı.

Ne kadar fast food yenirse obezite riskinin o kadar arttığını aktaran Dr. Sağlamtimur, obezitenin sadece basit bir şişmanlık gibi algılanmaması gerektiğini ifade etti.

Televizyon ve internetin başında geçirilen saatlerin, hareketsizliğe sebep olarak obeziteye yol açtığına dikkat çeken Dr. Sağlamtimur, gençleri spor aktivitelerine davet etti.

CİHAN

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.