Öğrencilere 15 Temmuz kitapçığı

Öğrencilere 15 Temmuz kitapçığı

Okulların açılmasıyla birlikte öğrencilere 15 Temmuz gecesini anlatan ve yemin metni bulunan broşürler dağıtılacak.

 

Yeni eğitim öğretim yılında 18 milyon 43 bin 15 öğrenci yarın ders başı yapacak. Millî Eğitim Bakanlığı herhangi bir aksilik yaşanmaması amacıyal sıkı tedbirler aldı.
Okulların açıldığı gün yapılacak törenler, “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” konularını kapsayacak şekilde hazırlanacak. Okulların bulunduğu yerleşim yerlerindeki gazi ve şehit yakınları, açılış törenlerine davet edilecek.

EMANETİNİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Okulların açılmasıyla birlikte öğrencilere ücretsiz ders kitabının yanında 15 Temmuz gecesini anlatan bir de broşür verilecek. Hain kalkışmanın anlatılacağı broşürde kısa bir yemin metnine de yer alacak. Yemin “Eğer sizi unutursak kalbimiz kurusun. Emanetlerinize sahip çıkmazsak dillerimiz lal olsun. Şehidim aziz ve mübarek hatıran önünde bir kez daha söz veriyorum ki; Üzerinden asırlar geç bile şahadetinle hayat bulan bu kutlu destanı asla unutmayacağım” gibi ifadelerden oluşacak.

DEMOKRASİ KİTAPÇIĞI DAĞITILACAK

Ayrıca öğrencilere okulun ilk günü dağıtılmak üzere bir demokrasi kitapçığı hazırlandı. Kitapçıkta, bu süreçte sıkça duyulan sözcükleri açıklayan bir 15 Temmuz Sözlüğü, 15 Temmuz günü kronolojik olarak yaşananlar, milletin darbecilere karşı direnişi, şehitler ve demokrasi meydanlarının fotoğrafları yer alacak. Ayrıca öğrencilere ‘darbe, cunta, demokrasi ve cumhuriyet’ gibi kavramlarda anlatılacak.   

ERDOĞAN FİLMİ İZLETİLECEK

Konferans salonlarında ve sınıflarda ise öğrencilere izletilmek üzere yaklaşık yedi dakikalık bir film izletilecek. İstiklal Marşı temel alınarak oluşturulan filmde, Cumhurbaşkanının okuduğu İstiklal Marşı eşliğinde, 15 Temmuz günü yaşanan mücadelede, millet olarak tek yürek oluşumuz izletilecek. Filmde, öğrencileri olumsuz etkileyecek şiddet içerikli görseller ile siyasi simgelere yer verilmeyecek.

DAĞ KÖYÜNDEKİ OKULU GÖNÜLLÜ OLARAK EĞİTİME HAZIRLIYORLAR

Mersin’de Akdeniz ilçesine bağlı Parmakkurdu köyü öğretmenleri gönüllü olarak okullarının bakımını üstlendi. Torosların eteğindeki dağ köyünde görev yapan 13 öğretmen, pazartesi günü ders başı yapacak 180 öğrenci için kollarını sıvadı. Önce okulun eksikliklerin belirleyen öğretmenler, ellerine fırça alıp okulun koridorlarını ve sınıflarını tek tek boyadı. Bir yandan da sınıfları yıkayarak, sıraları da bakımdan geçirdi. Öğretmenler, amaçlarının ders başı yapan öğrencilerinin temiz, tadilatı yapılan modern bir okulda eğitim almalarını sağlamak olduğunu söyledi.
KAYNAKTÜRKİYE GAZETESİ

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.