Öğrencilerden Suriyeli çocuklara oyuncak yardımı

Öğrencilerden Suriyeli çocuklara oyuncak yardımı

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanlığının yürüttüğü “Sana İhtiyacım Var” kampanyası kapsamında İstiklal Ortaokulu öğrencileri örnek bir davranış sergileyerek, Suriyeli çocuklar için oyuncak yardımında bulundu.

Oyuncak yardımları teslim alınmadan önce İstiklal Ortaokulu öğrencilerine, İstiklal Ortaokulu Müdürü Şeref Vergil, Müdür Yardımcısı Hakan Kutlu, Okul Aile Birliği Başkanı Şeref Kocakaya ve okulun öğretmen kadrosunun da katılımıyla okulun konferans salonunda "Kızılay hangi ilkelerle hareket ediyor" konulu slayt gösterisi de yapıldı.

"O ÜZGÜN KALPLERE SİZİN OYUNCAKLARINIZ ULAŞACAK"

Slayt sonunda konuşma yapan İstiklal Ortaokulu Müdürü Şeref Vergil bu yardımı Kızılay aracılığı ile yapmaktan duydukları sevinci dile getirerek, "Okulumuz öğrencileri ve okul aile birliğimiz ve bizler bu kampanyayı fırsat bilerek öğrencilerimiz aracılığıyla oyuncak yardımı topladık. Öğrencilerimiz duyarlı davrandılar. Bu örnek davranışlarından dolayı tüm öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Suriyeli o üzgün kalplere sizin hediye ettiğiniz bu oyuncaklar ulaşacak belki de onlar bir nebzede olsa acılarını unutacak bu duyarlılığınızdan dolayı hepinizi kutluyorum. Bu duyarlılıkla daha büyük kampanyalara destek yapacağız. Kızılay'ı daha iyi tanıyacaksınız ve ailelerinizi bilinçlendirmek sizin elinizde, ailenizin bu kampanyalarla ilgili bilgilendireceksiniz" şeklinde konuştu.

"BU İYİLİK HAREKETİNİN DEVAMLI OLMASINI DİLERİM"

Suriye'de yaşanan iç savaştan en çok çocukların etkilendiğini belirten Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ise , "Çatışma mağduru Suriyeli çocuklara gönderilmek üzere oyuncaklar topluyoruz. Onlar savaştan en çok etkilenen en masum kişiler. Bilinçli öğrencilerin, bilinçli öğretmenlerin verdikleri destek bizim için çok önemli. Bu yardımla Suriye'deki birçok çocuğun gülmesini sağlıyorsunuz. Bu iyilik hareketinin devamlı olmasını dilerim" dedi.

Başkan Ramazan Saygılı, "Bizden sonra siz bu dünyanın daha yaşanılabilir olmasıyla ilgili elinizden geleni yapacaksınız. Biz bir gemideyiz ve kaptanımızın ismi barış, duraklarımız sevgi. Adana’yı karış karış gezerek, iyilik ve sevgiyi insanlara bulaştırıyoruz. Sizlerde umuyorum iyilik taşıyan kalpleriniz ile iyiliği bulaştıracaksınız. Bu anlamlı bağışınızı ben Suriyeli kardeşleriniz adına alacağım" ifadelerini kullandı.Saygılı, İstiklal Ortaokulu'nun kampanyaya katkısından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, Okul Müdürü Vergil'e plaket takdim etti.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.