Öğrencilerden Nijeryalı arkadaşları için yardım kampanyası

Öğrencilerden Nijeryalı arkadaşları için yardım kampanyası

Kayseri Kılıçaslan Cambridge School 10 IGCSE öğrencileri, kendi aralarında düzenledikleri yardım kampanyasında toplanan parayı, Nigerian Turkish International College'a gönderdi.

Yardımı alan Nijeryalı öğrenciler, kampanyayı düzenleyenlerin isimlerinin bulunduğu pankartla çektirdikleri fotoğrafı Kayseri'ye gönderdi.

Öğrenciler, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Nijerya'ya yardım eli uzattı. Kılıçaslan Cambridge School 10 IGCSE öğrenim gören Alperen Günan, Mustafa Baltacı, Ahmet Sungur ve Fatih Çalışkan bir yardım kampanyası başlattı. Kampanya çerçevesinde öğrenciler harçlıklarından bağış yaparak bin 200 lira topladı. Bu para, Nijerya'da bulunan Nigerian Turkish International College'a gönderildi.

Yardımsever öğrenciler, geçen yıl Kılıçaslan'da öğrenim gördükten sonra ailesinin işlerinden dolayı Nijerya'ya taşınan arkadaşları Ahmet Musab Güler'in aracılığıyla böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade ettiler. Öğrencilerden Muhammed Mustafa Baltacı, Nijerya'da bulunan arkadaşları Musab'la zaman zaman görüştüklerini söyledi. "Oradaki Müslüman kardeşlerimizin durumundan haberdar oluyorduk." diyen Baltacı, "Birçok öğrencinin maddi sıkıntı içerisinde olduğunu öğrenince birinci yardım kampanyamızı gerçekleştirdik. Çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek. Yardımı alan Nijeryalı kardeşlerimiz, isimlerimizin yazılı olduğu bir teşekkür fotoğrafı göndermeyi de ihmal etmediler." diye konuştu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.