Öğrenciler Yeteneklerine Uygun Alanlara Yönelmeli

Öğrenciler Yeteneklerine Uygun Alanlara Yönelmeli

TRT Haber Yayın Yönetmeni Ahmet Böken, iletişim fakültesi öğrencilerine önemli tavsiyelerde bulundu

İletişim Buluşmaları programında konuşan TRT Haber Yayın Yönetmeni Ahmet Böken, iletişim fakültesi öğrencilerine önemli tavsiyelerde bulundu. "Herkes spiker olmak istiyor." diyen Böken, öğrencilere yeteneklerine uygun alanlara yönelmelerini tavsiye etti.

İletişim Buluşmaları kapsamında Tarık Zafer Tunaya Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen panelde TRT Haber Yayın Yönetmeni Ahmet Böken ve El-Cezire Türk Haber Müdürü Metin Mutanoğlu televizyon haberciliği anlattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü ile İletişim Platformu'nun ortaklaşa gerçekleştirdiği etkinliğe İletişim Platformu Derneği Başkanı Ali Yeşildal, dernek üyeleri, çok sayıda medya çalışanı ve farklı üniversitelerden iletişim fakültesi öğrencileri de katıldı.

TRT Haber Muhabiri Ali Artmaz'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde Böken, kendi çalıştığı kurum ve televizyon haberciliği hakkında bilgiler verdi. Son dönemde haber televizyonlarının sayısının arttığına dikkat çeken Böken, "Türkiye'de artık ciddi meseleler konuşulmaya ve ilgi görmeye başladı." dedi.

Ekranlarda düşük sesle konuşan ama çok doğru tespitlerde bulunan insanların izlenmediğine değinen Böken, yüksek sesle konuşanların ise daha fazla dikkat çektiğini söyledi. Gerçeğin bazen ekranlarda göründüğü gibi olmadığına değinen Böken, ekranda birbirleriyle tartışan insanların program sonunda çok samimi bir şekilde televizyondan ayrıldıklarını söyledi.

Türkiye'de medyaya yönelik sansür olmadığını anlatan Böken şunları söyledi: "Türkiye'de sansür yok, oto sansür var. Şimdiye kadar bana 'şu haberi yap, bu haberi yapma' diyen kimse olmadı. Ama bizim ülkemizde medya patronu aynı zamanda inşaat işi yapıyor. Dolayısıyla çalışanlar, dengeleri bildiği için haber yaparken kendine oto sansür uyguluyor."

Cihan