Öğrenciler sosyalliği internette buldu

Öğrenciler sosyalliği internette buldu

Türkiye'de beş öğrenciden biri internette saatlerini sosyal paylaşım yaparak geçiriyor. İnterneti eğitim amaçlı kullananların oranı ise sadece yüzde 3 ile sınırlı kaldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), 8. sınıf öğrencisi 270 bin 220 ile anket gerçekletirdi. Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi'nin (TEOG) olumlu olumsuz yönlerinin değerlendirmek amacıyla yapılan ankette öğrencilerin kitap okuma ve internette vakit geçirme saatleri de değerlendirildi. Ankette öğrencilerin bir ayda okudukları kitap sayısının sorulması üzerine ankete katılan öğrencilerin yüzde 41'inin bir ayda 3-4 kitap okuduğu görüldü. Öğrencilerin yüzde 33'ünün ayda 0-2 kitap okurken yüzde 26'sının ise ayda 5 ve daha fazla kitap okuduğu kaydedildi. Ankette öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarının cinsiyete göre farklılık gösterdiği görüldü.

İnternet kullanımının araştırıldığı bölümde ise erkek öğrencilerin kız öğrencilere göre daha fazla internet kullandığı görülürken öğrencilerin yüzde 65'inin haftada 0-5 saat internet kullandığı belirlendi. Katılımcılardan yüzde 18'i haftada 6-10, yüzde 8'i 11-15, yüzde 5'i ise 20 saatten fazla internet kullandığını belirtti.

İkinci sırada oyun var

Öğrencilere interneti en çok hangi amaçla kullandıklarının sorulduğu bölümde yüzde 59'luk kesimin araştırma/ödev için kullandıkları görüldü. Öğrencilerin yüzde 22'si en çok sosyal paylaşım, için internete girdiklerini, yüzde 16'sı ise en çok oyun/eğlence amacıyla internet kullandıklarını belirtti. İnterneti en çok çevrimiçi eğitim amacıyla kullanan öğrencilerin oranının da yüzde 3 olduğu görüldü. Yine cinsiyet açısından değerlendirildiğinde kız ve erkek öğrencilerin interneti kullanma amaçlarında özellikle oyun/eğlence ve araştırma/ödev seçeneklerinde belirgin farklar olduğu kaydedildi.

memurlar.net 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.