Öğrenciler önce camiye sonra spora

Öğrenciler önce camiye sonra spora

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde, geleneksel hale getirilen camiler arası halı saha futbol turnuvası renkli görüntülere sahne oluyor.

Akyazı’nın çeşitli mahallelerinden Yaz Kur’an Kursu’nda eğitim görmekte olan öğrencilerin sportif alanda boy göstermesini sağlayan Akyazı Yaz Kur’an Kursu Futbol Turnuvası heyecanlı geçiyor. Yaz Kur'an kurslarında okuyan öğrencilere yönelik düzenlenen 'Önce Camiye Sonra Spora' sloganı ile başlayan camiler arası futbol turnuvasına 350 civarında sporcunun oluşturduğu 21 takım katılıyor. 

Turnuvayla camilerdeki çocuklar arasında kaynaşmayı, dostluk ve kardeşliğin pekiştirilmesi, Kur'an kurslarına ve spora olan ilginin artırılmasını amaçladıklarını kaydeden Diyanet-Sen Akyazı İlçe Temsilcisi Ethem Genç, öğrencilerin her alanda çok yönlü yetişmesi için her türlü imkânı sunmaya çalıştıklarını söyledi. Ömercikler Mahallesi Camii imamı Ethem Genç "Yaz Kur'an kurslarına katılan gençlere sporu sevdirmek, boş vakitlerini spor yaparak geçirmelerini sağlamak ve onların fiziksel ve sosyal aktivitelere katılımını sağlayarak gelişimlerine katkıda bulunmak maksadıyla, öğrencilerimiz bir tarafta dini eğitim diğer taraftan, tatil havasında hoşça bir vakit geçiriyorlar. Bu vesile ile halı saha turnuvasına katılan Ömercikoğlu, Erdoğdu, Çatamköprü, Kızılcıkorman, Karaçalılık, Seyfeler, Taşburun, Uzunçınar, Harunusta, Akbalık, Akminare, Çıldırlar, Alaağaç, Küçücek, Hasanbey, TOKİ, Batakköy, Kuzuluk, Balballı ve Süpren takımlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.