Öğrenciler mazeret sınavında ter döktü

Öğrenciler mazeret sınavında ter döktü

Öğrenciler sınavda ter dökerken, aileleri ise dışarıda heyecanla bekledi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bu yıl düzenlenen Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavına katılamayan 34 bin 653 8. sınıf öğrencisi için düzenlenen mazeret sınavına girdi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2014 2. dönem TEOG sınavına giremeyen öğrenciler için mazeret sınavı düzenlendi.

Geçerli bir mazereti ya da raporu bulunan öğrenciler için düzenlenen sınav saat 09:00'da başladı.Beşiktaş 100. yıl Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nda mazeret sınavına 6 öğrenci girerken her öğrencinin farklı sınıflarda sınava alındığı gözlendi.

Dirseğinin kırılması nedeni ile sınava giremediğini belirten bir öğrenci, 'Sınavdan 2 hafta önce arkadaşlarınla oynarken havaya attılar ters döndüm. Dirseğimin kırılmasıyla sınava giremedim. Şimdi mazeret sınavına gireceğim. Sınıfta tekim' dedi.Başka bir öğrenci ise elinin kırılması nedeniyle mazeret sınavına geldiğini belirterek, sınavın sorular kolaysa güzel geçeceğini söyledi.

Oğlunu sınava getiren baba Levent Altan ise, 'Çocuğum okulda oynarken bir kaza geçirdi. Dirseğinden kolu kırıldı. Ameliyat olduğu gün sınav olduğundan için diremedi. Bu imtihan iyi oldu. Olmasaydı bir yıl kaybı olacaktı. Başarılı bir öğrenci ama tek başına sınava girdiği için biraz stresli' şeklinde konuştu.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.