Öğrenciler için ikinci dönem sınav takvimi

Öğrenciler için ikinci dönem sınav takvimi

Bugün 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı'nın ikinci ders zili çaldı.

Yaklaşık 18 milyon öğrenci 2 haftalık tatilin ardından bugün okula gitmeye başladı. 

İlk dönem özellikle ortaokul öğrencileri için sınavların yoğun olduğu bir dönem oldu. Öğrenciler için ikinci dönem daha yoğun bir sınav programıyla geçecek. İşte bu dönem uygulanacak sınavlar...
Öğrenciler için sınav maratonu anlamına da gelen ikinci dönemde, ortaokul sekizinci sınıf öğrencileri liselere giriş sınavına, lise son sınıf öğrencileri ise üniversite sınavına girecek. Öğrenciler kadar velilerin de heyecanlı olduğu sınavlara giriş tarihleri, açıklanma tarihleri şöyle:
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG)
2015- 2016 1. Dönem merkezi ortak sınavları 25-26 Kasım 2015 tarihlerinde yapılan TEOG Sınavı 2. dönemde de yapılacak. İlk dönem yaklaşık 1 milyon 300 bin öğrencinin girdiği sınava ikinci dönemde yoğun katılım bekleniyor.

TEOG İkinci dönem ortak sınavları ise 27 ve 28 Nisan'da yapılacak. Mazeret sınav tarihi 14 ve 15 Mayıs'ta uygulanacak. TEOG 2. Dönem sınav sonuçlar ise Haziran ayı içerisinde açıklanacak.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)

Lise son sınıfta okuyan veya mezun olup üniversiteye geçiş yapmak isteyen öğrenciler için üniversite sınavının ilk adımı olan YGS 13 Mart tarihinde yapılacak. 2016 YGS'ye girmek için 2 milyon 126 bin 681 aday sınava başvuru yaptı.

Başvuru yapanların 908 bin 65'ini lise son sınıf öğrencileri, 407 bin 825'ini geçen yıl liseden mezun olanlar, 810 bin 791'ini ise daha önceki yıllarda liseyi bitirenler oluşturdu.

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS)

Başvuruları hala devam eden YDS için 3-15 Şubat 2016 tarihlerinde sınava girmek isteyen adaylar gerekli işlemlerini tamamlayacaklar. Adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra başvuru süresi içinde sınav ücretini ödeyecekler.
İlkbahar dönemi YDS'ı 27 Mart tarihinde uygulanacaktır.

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)

2010 yılından beri uygulanan LYS, bu sene de her zaman olduğu gibi Haziran ayında gerçekleştirilecek. İki ayrı hafta sonunda toplamda 5 oturumda gerçekleşecek LYS için başvurular YGS sonuçları açıklandıktan sonra 1-14 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

İşte LYS tarihleri:

LYS - 4 Sosyal Bilimler: 18 Haziran
LYS - 1 Matematik: 19 Haziran
LYS -5 Yabancı Dil: 25 Haziran
LYS -2 Fen Bilimleri: 25 Haziran
LYS -3 Edebiyat-Coğrafya: 26 Haziran

Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.