Öğrenciler, Hasdal Kışlası'nda fidan dikti

Öğrenciler, Hasdal Kışlası'nda fidan dikti

TEMA Vakfı ile 1. Ordu Komutanlığı işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, 53 ilk ve orta dereceli okuldan 3 bin 500 öğrenci tarafından 22 bin metrekarelik alana 3 bin 100 çam fidanı dikildi

TEMA Vakfı ile 1. Ordu Komutanlığı işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, kent genelindeki 53 ilk ve orta dereceli okuldan 3 bin 500 öğrenci tarafından Hasdal Kışlası'ndaki 22 bin metrekarelik alana 3 bin 100 çam fidanı dikildi.

Hasdal Kışlası'ndaki etkinlikte konuşan İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, ağaç dikmenin öğrenciler için çok güzel bir faaliyet olduğunu belirterek, "Kamu kurumu olarak son 10 yılda Türkiye ölçeğinde yaklaşık 3 milyar fidan dikimi gerçekleştirdik. Yılda yaklaşık 50 bin hektar ağaçlandırma, 70 bin hektar da erozyonla mücadele çalışmaları yapıyoruz. Bugün burada öğrenci kardeşlerimizle yapacağımız dikim, diğer dikimlerden daha farklı bir yer teşkil ediyor. Öğrencilerimizin ağaçlandırma ve fidan dikimini bu yaşta yapmaları çok önemli" ifadelerini kullandı.

6. Motorize Piyade Alay Komutanı Tankçı Kurmay Albay Savaş Beyribey de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, vatanın yanı sıra çevreyi de korumakla görevli olduğunu söyledi. Beyribey, şunları kaydetti:

"Ülkemizde maalesef bir yıl içinde erozyon nedeniyle denizlere taşınan toprak miktarının 500 milyon tondan fazla olduğu bilimsel bir gerçektir. Başka bir ifadeyle, bir yılda Kıbrıs adamız kadar verimli toprağımızı kaybettiğimiz dikkate alındığında, durumun ne kadar vahim olduğu daha iyi anlaşılacaktır. Toprak kaybını önleyecek en büyük faaliyet ise ormanlarımızı korumak ve yapılacak ağaçlandırma faaliyetleriyle yeni yeşil alanlar kazandırmaktır. Ağaçlandırma, erozyon, sel ve taşkınları önleyip, hava kirliliğini temizlemektedir. Küresel ısınmayı önleyici etkisi de vardır."

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç da 1998'den beri ağaç dikme etkinliğini her yıl gerçekleştirdiklerini ve 21 Mart Orman Günü'nü izleyen dönemde mutlaka fidan dikim şenliği düzenlediklerini anlattı.

Çocukların fidanları Mehmetçiğe emanet edeceğini vurgulayan Ataç, "Bugün 3 bin 500 öğrencimiz 3 bin 100 fidanı dikecek" dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler, erler ve TEMA Vakfı personeli yardımıyla çam fidanlarını dikti.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.