Öğrenciler 'enerji ve su'ya el attı

Öğrenciler 'enerji ve su'ya el attı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki Turgutreis Ortaokulu'nda 60 projenin görücüye çıktığı 'TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda enerji verimliliği ve suların korunmasına yönelik projeler dikkat çekti.

Bodrum Turgutreis Ortaokulu'nda, Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında Eğitimde İşbirliği Protokolü kapsamında bilim fuarı açıldı. Ülkede bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı tarafından yürütülen protokol kapsamındaki fuarda, öğrencilerin yaptığı 60 proje sergilendi. 7-9 Mayıs tarihlerini kapsayan fuarın açılışına eğitim camiasının yanı sıra, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, bazı resmi daire amirleri ve veliler katıldı. Halk oyunları gösterisiyle başlayan programda açılış kurdelesini Kaymakam Gödekmerdan, Okul Aile Birliği Başkanı Özen Filiz Taş birlikte kesti. Öğrenciler fuarı gezenlere projelerini anlattı. Enerji verimliliği ve su kaynaklarının korunmasına yönelik projelerin dikkat çektiği etkinlikte 'Elektrik üreten sera', 'Baraj suyumuzu koruyalım' adlı projeler yer aldı. Öğrenciler son yıllarda bu alanlarda duydukları olumsuz gelişmelerden etkilendiklerini söyledi.
TÜBİTAK'ın İzmir bölge sergisinde de yer aldığı öğrenilen 'Elektrik üreten sera' projesini hazırlayanlardan Toprak Can Koca "Özellikle yaz aylarında ışık enerjisini elektrik enerjisine çevirerek depoluyoruz. Kışın da bu enerji ile seraları ısıtabiliyoruz" dedi. Barajlarda su seviyelerinin azalmasıyla ilgili haberlerden etkilenerek bir proje hazırladığını anlatan Elif Şenol "Cam fanus akvaryum, pista bitkisi, su mercimeği ve su marulu bitkisi ile termometre kullandım. 3 akvaryuma farklı bitkiler koydum. Güneş altında bir süre beklettim ve 10'ar dakika aralıklarla sürekli suların sıcaklığı ölçtüm. Su marulu bulunan akvaryumun sıcaklığı hep en düşük kaldı. Yani buharlaşma oranı diğerlerine göre dana yavaş ve az oldu" dedi. Fuarı gezen Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan öğrencilerin çok güzel projeler üzerinde çalıştığını belirterek başarılar diledi.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.