Öğrenciler en iyi ezanı okumak için yarıştı

Öğrenciler en iyi ezanı okumak için yarıştı

Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen 6. Bölge Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışması, 11 ilden 18 imam hatip lisesi öğrencisinin katılımıyla yapıldı.

Serdivan Belediyesinin konferans salonunda gerçekleştirilen yarışmaya Ankara, Bilecik, Eskişehir, Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Kastamonu, Sakarya, Çankırı ve Bartın'daki 15 imam hatip lisesinden 18 öğrenci katıldı.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, açılış töreninde imam hatip liselerinin eğitim sisteminde özel yeri olduğunu belirterek, her alanda, çok yönlü eğitim veren okulların çok güzel insanlar yetiştirdiğini ve iyi hizmetler yaptığını söyledi.

İmam hatip liselerinin bir dönem yarıştan çekilmiş konumda olduğuna dikkati çeken Büyük, "Son dönemde Allah'a şükür, meydana gelen gelişmeler, düzenlemeler, desteklerle imam hatip liseleri artık eğitim hizmetleri içinde aktif olarak daha yoğun şekilde girdi. Eğitim mücadelesinde çok önemli katkı sağlamış oldular. Bu tür yarışmalara destek veriyorum ve katılmaya çalışıyorum" ifadesini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünde görevli eğitim uzmanı Kenan Demirtaş da öğrencilerin yeteneklerini geliştirmek, sosyal-kültürel ve öz güvenlerini arttırmak amacıyla hafızlık, ezan ve Kur'an-ı Kerim okuma yarışmaları düzenlediklerini anlattı.
"Bu yarışmaların öğrencilerimizin hayata ve mesleğe hazırlanmasında önemli yeri vardır" diyen Demirtaş, "İmam hatip liseleri, 1924'ten bu yana mesleğe yönelik eğitimin yanı sıra genel eğitim-öğretim faaliyetleriyle de milletimizin takdir ve teveccühlerini kazanmıştır. Gençlerimizin gelişim düzeyine göre din eğitimi vermek, toplumsal konularda düşünmelerini sağlamak ve bakış açılarını geliştirmek, din eğitimi anlayışımızın temel parametrelerini oluşturmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından öğrenciler, Kur'an-ı Kerim ve ezanı en iyi şekilde okumak için yarıştı.
Kategorilerinde birinci olan öğrenciler, 1 Haziran'da Van'da yapılacak Türkiye finaline katılacak.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.