Öğrenciler dijital ortamda yaprak test çözecekler

Öğrenciler dijital ortamda yaprak test çözecekler

MEB; e-ders uygulamasının ardından şimdi de e-yaprak test uygulaması hayata geçirecek.

Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi(FATİH) ile birlikte okullarda hızla kullanımı artan teknolojiye uygun olarak Milli Eğitim Bakanlığı da çeşitli uygulamaları devre koyuyor. FATİH projesiyle okulları akıllı tahtalarla, öğrenci ve öğretmenleri de tablet bilgisayarla tanıştıran Bakanlık geçtiğimiz günlerde 8. sınıf öğrencileri için e-ders videoları hazırlamıştı.
 
Okullardaki dersler hem bu videolar aracılığıyla yapılırken hem de öğrenciler okulda işlenen konuları evde tekrar edebilme imkânı yakalamıştı.
 
Bakanlık şimdi de e-yaprak test uygulamasını hayata geçirecek. Bakanlık, izlenen ders videolarının ardından öğrencilerin dijital ortamda çözmeleri için yaprak testler hazırladı. 
Bu yaprak testler sayesinde öğrenciler test kitaplarına onlarca lira vermekten kurtulacak ve testlerin çözümü daha pratik olacak. 
 
260 E-DERS VİDEOSU HAZIRLANDI
 
Diğer taraftan Bakanlık, e-ders projesi çerçevesinde Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülükle ilgili ders videoları hazırlayarak öğrenci ve öğretmenlerin hizmetine sundu.
E-ders videoları, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden HD kalitesiyle yayınlanırken, 8. sınıf öğrencileri için çekilen toplam 260 adet e-ders videosu, ücretsiz kurslarda da kullanılmaya başladı.
 
ÖĞRETMENLER DERSLERDE KULLANABİLECEK
 
Ayrıca öğretmenler, videolarda anlatımlar için kullanılan sunum dosyalarını indirerek bu videolardaki etkileşimli tahta içeriklerini kendi derslerinde kullanabiliyorlar.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın kendi imkânlarıyla gerçekleştirdiği bu projede, 12 öğretmen, 6 grafiker ve 10 teknik destek personeli görev aldı. E-ders projesinin 5, 6 ve 7. sınıflar için de uygulanması amacıyla çalışmalara başlandı.
 
Türkiye 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.