Öğrenciler Deprem Tatbikatında Heyecanlandı

Öğrenciler Deprem Tatbikatında Heyecanlandı

Malatya İnönü Üniversitesi Sivil Savunma Birimi Arama Kurtarma ekibi ile TED Malatya Koleji Sivil Savunma Kulübü işbirliği ile deprem anında yapılması gerekenler, alınması gereken önlemler ile ilgili.

Malatya İnönü Üniversitesi Sivil Savunma Birimi Arama Kurtarma ekibi ile TED Malatya Koleji Sivil Savunma Kulübü işbirliği ile Deprem anında yapılması gerekenler, alınması gereken önlemler ile ilgili Deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

TED Malatya Koleji'nde gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği meydana gelen depremden sonra öğrenciler öğretmenleri yardımıyla okuldan tahliye edildi. Yaralanan ya da sınıflarda mahsur kalan öğrencilere okula gelen arama kurtarma ekipleri yardım etti. Yaralı ve mahsur kalan öğrenciler, ekipler tarafından halatlar ve itfaiye merdiveni kullanılarak tahliye edildi. Yine senaryo gereği deprem sırasında çıkan yangına da itfaiye ekipleri müdahale etti, yaralanan öğrenciler de okuldan çıkarılarak okul bahçesinde kurulan Sağlık çadırındaki Sağlık görevlilerine teslim edildi. Öğrencilerin tatbikatta heyecanlı anlar yaşadıkları görüldü.

TED Malatya Koleji Müdürü Nurettin Akarsu, "Öğrencilerimizin yangın ve depreme hazırlıklı olması amacıyla gerçekleştirilen bu tatbikata verdikleri destek için İnönü Üniversitesi Sivil Savunma Birimi, Arama Kurtarma ekibine teşekkür ederiz" dedi.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.