Öğrenciler 50 bin mavi kapak topladı

Öğrenciler 50 bin mavi kapak topladı

Bedensel ve spastik engellilere yönelik olarak başlatılan mavi kapak kampanyasına gönüllü olarak destek veren Nevşehir merkez Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri yaklaşık 50 bin kapak topladı.

Murat şişman'ın haberi:

 Öğrenciler, topladıkları 50 bine yakın mavi kapağı, Nevşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerine teslim etti.

    Birçok şehirde olduğu gibi Nevşehir’de de, bedensel ve spastik engellilerin sıklıkla karşılaştıkları en temel sorunlardan biri olan tekerlekli sandalye hayali, plastik pet şişe kapakları ile gerçeğe dönüşüyor. Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Yusuf Gömbel, Cumhuriyet Ortaokulu Müdür Yardımcısı Seyit Demirci ve bazı öğretmenleri ile birlikte naylon poşetler içerisinde 4 aydan beri biriktirdikleri 50 bine yakın mavi kapağı, Nevşehir Belediyesi Temizlik Müdürlüğü ekiplerine teslim etti.

    Gömbel, geçen yıl içerisinde 200 bini aşkın mavi kapak toplayarak bedensel ve spastik engellilerin tekerlekli sandalyeye sahip olmalarında önemli bir katkı ortaya koyan öğrenci ve öğretmenlerinin örnek bir çalışmaya daha imza atmalarından oldukça memnun olduğunu belirtti.

    Nevşehir Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen kampanyada belirli dönemlerde toplanan mavi kapaklar karşılığında alınan tekerlekli sandalyeler, yıl içerisinde ihtiyaç sahiplerine düzenlenen bir törenle teslim ediliyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Nevşehir Belediyesi tarafından alınan tekerlekli sandalyeler bugüne kadar 30’e yakın engelli ve yaşlı vatandaşa teslim edilmişti.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.