Öğrenciler, sigara uyuştucuru ve alkole 'hayır' dedi

Öğrenciler, sigara uyuştucuru ve alkole 'hayır' dedi

Bursa'da lise öğrencileri 'sigara, uyuştucuru ve alkol' gibi kötü alışkanlıklara karşı hep bir ağızdan 'Hayır' diyerek 'gençlik sözleşmesi'ni imzaladı.

Bursa Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kalite Birliği Derneği'nin ortaklaşa yürüttükleri 'Gençlikle Sözleşme; alkol, sigara ve uyuşturucuya hayır' projesinde ikinci dönem başladı. Nilüfer İslam Uyar Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri zararlı maddeleri kullanmayacaklarına dair sözleşme imzaladı. Kalite Birliği'nin öncülüğünde, Şaypa'nın katkılarıyla hayata geçirilen 'Gençlikle Sözleşme; Alkol, Sigara ve Uyuşturucuya Hayır' projesi kapsamında İslam Uyar Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri zararlı alışkanlıklardan hayatları boyunca uzak duracaklarına dair 'söz verip' sözleşme imzaladı.
Etkinlik kapsamında Yeşilay Derneği Bursa Şubesi Başkanı Dr. Serhat Yamalı'nın da alkol, sigara ve uyuşturucunun zararları hakkında öğrencilere konferans verdi. Bursa'dan Trabzon'a, tüm Türkiye'ye örnek olan sosyal sorumluluk çalışmalarımızdan olan etkinlik öğrencilerin büyük ilgisini çekti. Özelkille sigara alkol ve uyuşturucunun nelere neden olduğuna dair görseller karşısında büyük şaşkınlık yaşayan öğrenciler, bunlardan uzak duracaklarına dair söz verdi.
Program Dr. Serhat Yamalı'nın sinevizyon eşliğinde alkol, sigara ve uyuşturucunun zararlarını anlatması ile başladı. Öğrencilere kötü alışkanlıklarının ilk önce masum görünen sigara ile başlayacağını belirten Dr. Yamalı, ayrıca kötü arkadaş çevresinin de bu tür alışkanlıkların en büyük nedeni olduğunu söyledi.
Programa katılan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kemal Aslan'da çocuklara kötü alışkanlıklardan uzak durmaları konusunda telkinlerde bulunurken, ülkenin geleceği konusunda kendilerini iyi yetiştirmelerini istedi. Öğrencilerin kendi kendilerine kötü alışkanlıklardan uzak durmaları konusunda söz vermelerini isteyen Aslan, bu konuda sağlam karakterli olunmasını istedi.
Kalite Birliği Derneği ile birlikte ortaklaşa yürütükleri etkinlik kapsamında çok güzel sonuçlar aldıklarını anlatan Kemal Aslan, "Biz bu çalışmayı ilk duyduğumuzda heyecanlandık. Özellikle lise çağındaki öğrencilerin kötü alışkanlıklar ve çevrenin olumsuz etkilerinden korunmak için düzenlenen bu etkinlikleri destekliyoruz. Bu tür çalışmaları yapacak herkesin yanındayız." dedi.

"GELECEĞİMİZE YATIRIM YAPIYORUZ"
Bursa Kalite Birliği Derneği'nin de bu etkinlikle çok güzel bir faaliyete başlatıp devam ettirdiğine vurgu yapan Aslan, "Çünkü gençlerimiz çevrenin etkisinden çok kötü alışkanlıklarla karşı karşıyalar. Onların geleceğe sağlam adım atması gereken bu yıllarda gençlerimizi bu tür kötü alışkanlıklardan korumak hayati önem taşımaktadır." şeklinde konuştu.
Kalite Birliği Derneği Kaliteli Yaşam Sorumlusu Selçuk Doğan da, dernek olarak öncelikle Nilüferde'ki 30 okulda kalite ve hijyen çalışması yaptıklarını belirterek, "Bugün de burada uyuşturucu, alkol ve sigaraya hayır kampanyası çerçevesinde öğrencilere konferans verip sözleşme imzalayacağız. Sonuçta geleceğimize yatırım yapıyoruz. Daha önce yaptığımız programlardan sonra çok olumlu dönüşler aldık. Bu nedenle bu tür etkinliklerimizi devam ettireceğiz." şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Yeşilay Derneği Bursa Şubesi Başkanı Dr. Serhat Yamalı, öğrencilere toplu olarak "Alkol, Sigara ve Uyuşturucuya Hayır' sloganı attırdı. Ellerini yukarı kıldarın öğrenciler hep bir ağızdan; "Alkol, Sigara ve Uyuşturucuya Hayır' hayır şeklinde kerelerce tekrarladı. Daha sonra öğrenciler, 'Alkol, Sigara ve Uyuşturucuya Hayır' kampanyası çerçevesinde gençlik sözleşmesini imzaladı.
Samanyolu Haber