Öğrenci ve öğretmenler ele ele vererek 5 bin kitaplık kütüphane kurdu

Öğrenci ve öğretmenler ele ele vererek 5 bin kitaplık kütüphane kurdu

Mardin Kızıltepe İstiklal Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri, başlattıkları kitap toplama kampanyası ile 5 bin kitaplık kütüphane oluşturdu.

 3 aylık süre zarfında yurt genelinde başlatılan kampanyaya yurdun her kesiminden kitap gönderildi. Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş de kampanyaya katkı amaçlı 5 bin TL bağışladı.

Kütüphanenin açılışı için yapılan törende; Kaymakam Ermiş’in yanı sıra Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı, sivil toplum örgütleri temsilcileri, eğitimciler hazır bulundu. Okul Müdürü Mehmet Fatih Karaboğa, kısa bir konuşma yaparak katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Kaymakam Ermiş de insanların kitaplar sayesinde uzun yıllar ulaşamayacağı bilgiye kısa bir sürede ulaşabileceğini aktardı. Ermiş, “Kitap okumak insana hızlı yoldan tecrübe kazandırır. Hayatınız boyunca uzun yıllar öğreneceğiniz tecrübeleri bazen bir saat iki saat kitap okuyarak öğrenebilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

Kütüphane kurulmasına öncülük eden öğretmen Metin Aydın ise kitap toplama kampanyalarının heyecanlı, sıkıntılı ancak keyif aldıkları bir süreç olduğunu söyledi. Aydın, ”Bu kampanyanın bir hikâyesi var; bu hikâye biraz daha kitap, biraz daha kitap üzerinden yeni dünyalar, farklı insanlar. Öğrencilerime; özelikle Türkçe dersinde şairdir, yazardır, kitaptır söylemini hep böyle efsunlu şeyler gibi gelirdi. Yapığımız seminerler, panellerle şairler ve aydınlar gelip öğrencilerle temas ettiler. Öğrenciler, artık bunların dokunulabilir olduklarını gördüler. Öğrencilerimiz kitap ile okumaya, bilgiye daha çabuk ulaşabilecekler.” şeklinde konuştu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.