Öğrenci kermesi kütüphane kazandırdı

Öğrenci kermesi kütüphane kazandırdı

Kermes düzenleyip harçlıklarını biriktirerek kampanya düzenleyen ilkokul öğrencileri, köy okuluna kütüphane kurulmasını sağladı.

 Özel bir okulun 4. sınıf öğrencileri, okul bahçesinde düzenledikleri kermesten elde ettikleri gelirin yanı sıra okul harçlıklarını da biriktirdi.
 
Velilerinin de desteğiyle fon oluşturan öğrenciler, Toprakkale ilçesine bağlı Sazlık köyündeki ilkokulda kütüphane kurarak yaşıtlarını sevindirdi.

Kampanya kapsamında aldıkları kitapları öğretmenleriyle iki derslikli Sazlık Köyü İlkokulu'na getiren öğrenciler, kitapları kendi elleriyle dağıttı.

Sınıf öğretmeni Hülya Akdeniz, bir köy okuluna kütüphane kurmak amacıyla yola çıkan öğrencileriyle iftihar ettiğini söyledi.

Öğrencilerin, okul bahçesinde bir hafta süreyle açık kalan kermeste evde annelerine yaptırdıkları pasta, börek ve tatlıları sattığını belirten Akdeniz, "Öğrencilerimin kendileri gibi imkanları olmayan başka öğrencilere yardım etmek için istek ve gayretlerine şahit olmak beni çok mutlu etti" dedi.

Kermesi düzenleyen öğrencilerden Selinay Ergen de sınıfın ortak kararıyla başlatılan kermes ve yardım kampanyasına ailelerin de destek olduğunu anlattı. Ergen, "Bu okulda eğitim gören kardeşlerimizi okulumuza ve evimize davet ettik, ilişkilerimizi devamlı hale getirmeyi istiyoruz" diye konuştu.

Böyle bir kampanyanın üyesi olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Hürü Eda Çetin ise şunları söyledi:

"Bizler kent merkezinde ve bir özel okulda eğitim gördüğümüz için köy okullarındaki arkadaşlarımızın hangi şartlarda eğitim gördüğünü anlayamıyorduk. Bu kampanya sayesinde bir köy okulunu gördük. Buradaki arkadaşlarımızın bu kitapları okuyarak başarılı olmasını diliyoruz."

Sazlık Köyü İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Ozan Etiz, arkadaşlarının okullarına kütüphane kurmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyup Kara da öğrenciler arasında yardımlaşma, dayanışma ve kaynaşma duygularının gelişmesine vesile olan kampanyanın takdir edilmesi gereken bir çalışma olduğunu söyledi.

İki eğitim kurumunun bundan sonra kardeş okul olacağını belirten Kara, etkinliği düzenleyen öğrencilere teşekkür etti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.