Oğlumun katilleri de yakılsın

Oğlumun katilleri de yakılsın

Kudüs’te geçen ay kaçırıldıktan sonra öldürülüp cesedi yakılan Ebu Hudayr’ın katil zanlıları mahkeme önüne çıkarıldı. Muhammed'in babası Ebu Hudayr, "Katiller de oğlumu yaktıkları gibi yakılsın" dedi.

Kudüs’te Yahudi yerleşimcilerce kaçırıldıktan sonra yakılarak öldürülen Muhammed Ebu Hudayr’ın katil zanlılarının yargılanmasına devam edildi. 
 
Geniş güvenlik önlemleri altında ikinci duruşma için İsrail Kudüs Bölge Mahkemesi'ne getirilen 3 sanığın duruşması bugün yapıldı. Avukatların dinlenmesinin ardından mahkeme, delileri ve suçluların ifadelerini değerlendirmek üzere duruşmayı gelecek haftaya erteledi.
 
Duruşmayı izlemeye gelen Muhammed'in akrabalarının, öldürülen gencin resminin basılı olduğu tişörtler giydi.
 
Söz konusu 3 sanık hakkında "milliyetçi duygularla intikam amaçlı cinayet işledikleri" gerekçesiyle dava açılmıştı.
 
Acılı babanın tepkisi
 
Öte yandan mahkeme çıkışı gazetecilere  konuşan öldürülen gencin babası Ebu Hudayr,  3 Yahudi yerleşimciyi kaçırarak öldürdükleri iddia edilen iki Filistinli aileye ait evlerin İsrail ordusu tarafından havaya uçurulduğunu hatırlatarak "Devlet neden oğlumu öldürenlerin de evlerini yıkmadı?” diye sordu. Ebu Hudayr, "Katiller de oğlumu yaktıkları gibi yakılsın" ifadesini kullandı.
 
Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da Gazze'ye havadan, 17 Temmuz'da da karadan saldırıya geçmişti.
 
Gazze'deki Filistinli gruplar ve İsrail arasında dün saat 08.00'de başlayan 72 saatlik ateşkes sağlanmıştı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.