ODTÜ Yolu'ndaki köprü ile geçitlere hükümdar isimleri verildi

ODTÜ Yolu'ndaki köprü ile geçitlere hükümdar isimleri verildi

Ankara Büyükşehir Belediyesince yapılan 1071 Malazgirt Bulvarı'ndaki köprü, alt geçit ile yaya üst geçidine Anadolu Selçuklu ve Büyük Selçuklu Devleti hükümdarlarının isimleri verildiği bildirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bir bölümü ODTÜ arazisinden geçen Eskişehir Yolu ile Anadolu Bulvarı'nı Konya Yolu’na bağlayacak 4 kilometrelik bulvarda, 8 köprülü kavşak yer alıyor.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığınca yürütülen çalışmalarla 4 ayda tamamlanan bulvar, 4 gidiş-4 geliş olmak üzere 8 şerit halinde yapıldı.

1071 Malazgirt Bulvarı'ndaki köprü, alt geçit ve yaya üst geçidine yolun ismine uygun olarak Anadolu Selçuklu ve Büyük Selçuklu Devleti hükümdarlarının isimleri verildi.

Bulvar üzerinde Eskişehir Yolu’nu 1071 Malazgirt Bulvarı’na bağlayacak ODTÜ A1 Köprüsü (Sultan Alparslan Köprüsü) ile daha akıcı bir trafik hedeflenirken ODTÜ'nün ana girişinden 200 metre ileride yapılan ODTÜ A1 U Alt Geçidi (Sultan Alparslan Alt Geçidi) ile de ODTÜ içinden çıkan araçlar Eskişehir Yolu’na giriş yapılabilecek.

ODTÜ A4 kapısı girişine yapılan ODTÜ A4 Yaya Üst Geçidi (1. İzzettin Keykavus Yaya Üst Geçidi) ile Çiğdem Mahallesi, İşçi Blokları Mahallesi ve 1516 caddeden ODTÜ Yolu’na yaya geçişi sağlanacak.

Karakusunlar Mahallesi 1505 caddeyi 1545/1. Sokağa bağlayan alt geçit (1. Aleaddin Keykubat Köprüsü) ve Çankaya İşçi Blokları Mahallesi 1506. cadde üzerinde yapılan 1506. Cadde Köprüsü (1.Kılıçarslan Köprüsü) de trafiği rahatlatacak. Çankaya İşçi Blokları Mahallesi 1506. Cadde Köprüsü sonrasında yapılan Dışişleri Bakanlığı Köprüsü de (1. Gıyasettin Keyhüsrev Köprüsü) trafiği daha da rahatlatacak.

Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi üzerine yapılan Muhsin Yazıcıoğlu Alt Geçidi’nin yanı sıra Anadolu Bulvarı’nın devamı olan ODTÜ Yolu’nu Konya Yolu’na ve Cevizlidere Mahallesi’ne bağlamak için de Fen Lisesi Köprüsü (Melikşah Köprüsü) tamamlandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.