ODTÜ rektöründen 'mescid' açıklaması

ODTÜ rektöründen 'mescid' açıklaması

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, ODTÜ kampüsünde farklı görüşteki öğrenciler arasında yaşanan "mescit" tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İhtiyaç oldukça ibadet edilecek yerleri büyüttüklerini dile getiren Acar, iki yıl önce camiyi genişlettiklerini, 4 yıl önce de merkez mescidinin mekanını büyüttüklerini, namaz kılmak için yeni mekanlar oluşturduklarını anlattı.

Rektör Acar, iki gün önce de ODTÜ Kampüsünde basketbol sahasında namaz kılmak isteyen öğrencilerle farklı görüşe sahip öğrenciler arasında bir gerilim yaşandığını bildirerek, bu gerilimin ardından öğrencilerle görüştüğünü ve tüm öğrencilerin içinde, herkesin duyması için bir konuşma yaptığını aktardı.

"Çözüm öğrencilerde"

ODTÜ yerleşkesinde yaşanan bu tür gerilimlerin çözümünün polisiye olmaması gerektiğinin altını çizen Acar, "Polis gelse de bu bir çözüm değil. Çözüm öğrencilerde” dedi.

Acar, şunları ifade etti:

"Bir şekilde çözüm bulmamız lazım ama dışarıdan getirilecek bir çözümün de faydalı olacağını sanmıyorum. Bunu ne kadar dışarı taşırsak o kadar fazla aktör devreye girecek ve o zaman da iş şirazesinden çıkacaktır. Bu kampüsün özgür öğrenme, üretim odağı olmasını istiyorsak çeşitliliklere de farklılıklara da tolerans göstereceğiz. Şiddetin olmadığı, kimsenin başkasının özgürlüğünü kısıtlamadığı, üniversitenin faaliyetlerinin engellenmediği ve çevreye zarar verilmeyen çerçeve bizce özgürlük alanıdır. Ama bu çerçeve aşıldığı zaman da bu sistem gidemez ve öyle bir şeye de biz tolerans gösteremeyiz."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum