ODTÜ ilk 100'de

ODTÜ ilk 100'de

ODTÜ, İngiltere merkezli Quacpuarelli Symonds (QS) tarafından hazırlanan sıralamada, 3 alanda dünyanın en iyi 100 üniversitesi arasına girdi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), İngiltere merkezli Quacpuarelli Symonds (QS) tarafından hazırlanan "Dünya Üniversiteler Sıralaması"nda, 3 alanda dünyanın en iyi 100 üniversitesi arasına girdi. ODTÜ, toplamda 9 alanda başarı listelerinde yer aldı.

ODTÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, ODTÜ, bir süre önce açıklanan Times Higher Education sıralamasında dünyanın en saygın 80 üniversitesi arasına girmişti.

Saygınlık ve araştırma performansı verileri kullanılarak 30 ayrı bilim alanında dünyanın ilk 200 üniversitesinin belirlendiği QS Dünya Üniversiteler Sıralaması'nda, ODTÜ bu yıl 9 bilim alanıyla sıralamada yer aldı. Geçen yıl açıklanan listede 8 bilim alanıyla yer alan ODTÜ, bu yıl "Bilgi Bilimleri ve Bilgi Sistemleri" alanını ekleyerek puanlarla listede 9 alanda yer buldu.

ODTÜ, inşaat mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, makine-havacılık-üretim mühendisliği alanlarında dünya çapında ilk 100 üniversite arasına girerken, eğitim ve istatistik-yöneylem alanlarında ilk 150 üniversite arasında yer aldı. ODTÜ'nün dünya çapında 200 üniversite arasına girdiği diğer 4 bilim alanı ise "İktisat-ekonometri, kimya mühendisliği, matematik, bilgisayar bilimleri ve bilgi sistemleri" oldu.

Listede Türkiye'den 5 üniversite daha bulunurken, ODTÜ, elektrik-elektronik mühendisliği ve makine-havacılık-üretim mühendisliği alanlarında Türkiye'den kendi alanında "Dünyanın en başarılı ilk 100 üniversitesi" listesine giren tek üniversite oldu.

Rektör Prof. Dr. Acar:

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, konuya ilişkin açıklamasında, ODTÜ'yü her geçen yıl daha üst sıralara taşıyan akademik birimleri ve öğretim elemanlarını kutladı.

Türkiye'yi yurt dışında başarıyla temsil edebilmekten gurur duyduklarını ifade eden Acar, "ODTÜ'nün her yıl kendini daha da geliştirerek, uluslararası alanda yukarılara tırmanması da ayrıca sevindirici bir sonuç. Her alanda daha iyisini aramak, daha iyiye ulaşmak için çalışmak ODTÜ'nün kapısından içeri girdiğiniz anda aldığınız temel değerlerden biri. Bu da doğal olarak başarıyı getiriyor" dedi.

Sıralamaya giren diğer Türk üniversitelerini de kutlayan Acar, "Bu yıl listede ODTÜ ile 5 üniversitemiz daha Türkiye'yi temsil etti. Bilimsel açıdan rekabet etmek ülkemizin de yükselmesi açısından çok önemli. Üniversitelerimiz arasındaki bilime dayalı bu rekabet bizleri her yıl daha da yukarı çıkartacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.