Ödemiş'te Kutlu Doğuma Özel Konferans

Ödemiş'te Kutlu Doğuma Özel Konferans

İzmir’in Ödemiş ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Ödemiş İlçe Müftülüğü tarafından “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu konferans düzenlendi.

Saray Düğün Salonunda düzenlenen konferansa, Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Belediye Başkan Vekili Halil Deveci, Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, İlçe Müftüsü Mustafa Bilgiç, Diyanet İşleri Başkanlığı Radyo Televizyon Daire Başkanı Abdurrahman Akbaş, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı.

Programda, Kur’an-ı Kerim okundu. Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Mustafa Bilgiç, Kutlu Doğum Haftası’nın önemine dikkat çekerek, "İslam dininin üzerinde durduğu en önemli konulardan birisi, mutluluğun vazgeçilmez şartlarından olan birlik ve beraberliktir. Birlik ve beraberliğin olduğu yerde kardeşlik, huzur, bolluk, bereket ve rahmet vardır. Dünya ve ahirette mutlu olmak ancak Allah’ın Kitabına sarılmak, birlik ve beraberlik içinde olmakla mümkündür" dedi.

Kaymakam Celil Ateşoğlu ise, açıklamalarında şunları kaydetti:

"1997 yılından bu yana kutlu doğum haftasını kutlanıyor. Ben 1997 yılından bu yana 8 ilçede bu kutlamalara ortak oldum. Bugünde Ödemiş’te sizin kutlamanıza ortak olmaktan mutluyum. Ödemiş bu konuda da farkındalığını gösterdi. İşte gördüğümüz gibi yoğun bir ilgi ve burada salona sığmadık. Sizlerden Allah razı olsun. Her yıl Kutlu Doğum Haftasında Diyanet İşler Başkanlığımız tarafından bir konu bu haftada çeşitli etkinliklerle işlenir. Bu yılın konusu da ’Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı’dır. Dünya birlikte yaşamayı bizden ecdadımızdan öğrenmiştir."

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.