'Obruklu' köy başka bir yere taşınacak

'Obruklu' köy başka bir yere taşınacak

Çankırı'da çevresinde yer sarsıntılarına bağlı oluşan 15 metre derinliğindeki çukurlar nedeniyle vatandaşların korkuyla yaşadığı İnandık köyü başka bir yere taşınacak.

Çankırı merkeze bağlı İnandık köyü çevresinde bu yılın ilk aylarında yer sarsıntılarına bağlı olarak oluşan 15 metre derinliğindeki çukurlar nedeniyle vatandaşlar büyük korku yaşadı.

Meydana gelen derin çukurlar nedeniyle bölgede "Obruklu köy" olarak anılan İnandık köyü, zaman zaman deprem gibi sarsıntılar yaşamaya devam ediyor. Sarsıntılara bağlı olarak evlerde meydana gelen çökmeler ve çatlamaların ardından yapılan inceleme neticesinde köyün yaklaşık 1,5 kilometre uzaktaki başka bir araziye taşınmasına karar verildi. 

İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Hasan Sait Korkutata, jeolojik incelemenin ardından köyün Çankırı-Ankara karayolu kenarındaki yeni bir yerleşim yerine taşınması kararı alındığını söyledi.

Köyde yaşayan 65 haneyi buraya taşıyacaklarını belirten Korkutata, "Herkese bin metre kare büyüklüğünde bir arazi vereceğiz. Başkanlık olarak evini yapana yardım yani EYY yöntemiyle vatandaşımıza yardım yapacağız. Köylülerimiz kendi evlerini kendi yapacak" ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.