Obeziteye karşı ıspanakla ilgili müthiş iddia

Obeziteye karşı ıspanakla ilgili müthiş iddia

Ispanağın yapraklarında bulunan tilakoid maddesinin bağırsakları çalıştırarak tokluk hormonu salgılanmasını sağlayabildiği belirlendi.

İsveç'teki Lund Üniversitesi'nden bilim adamlarının araştırması, yaprak zarlarındaki tilakoidin, lipid yağların sindirilmesini yavaşlattığını ve tokluk hormonunun salgılanmasını sağladığını gösterdi.
 
Bilim adamları araştırma boyunca bazı katılımcılara her sabah sulandırılmış ıspanak özü içirdi. Bunu içenlerin, gün içinde, içmeyenlerde daha fazla tokluk hissettiği, şekerli yiyeceklere daha az ilgi duyduğu, günde sadece 3 öğünle yetinebildiği görüldü.
Ancak araştırmaya imza atanlardan Charlotte Erlanson-Albertsson, iştahın kesilmesi için ıspanak yapraklarının yenmesinin yeterli olmadığını vurguladı.
Erlanson-Albertsson, ''Bedenimiz doğrudan taze ıspanağı ayrıştıramadığından, tilakoidin bitkinin hücrelerinden çıkması için ıspanağın öğütülmesi, süzülmesi ve santrifüjlenmesi gerekli'' dedi.
 
Normalde bağırsakların yeterince çalışmadığını belirten bilim adamı, özün iştah kesme mekanizması tam olarak belirlenemese de, tilakoidin bağırsakların çalışmasını hızlandırdığını ifade etti.
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.