Obezitenin baş düşmanı

Obezitenin baş düşmanı

Beslenme uzmanları, ebeveynlere çocuklarına gazlı ve şekerli içecekler yerine su içirmelerini önerdi.

Uzmanlara göre su, obezite, yüksek tansiyon, diyabet gibi hastalıkların riskini önlemek için en önemli içecek. Uzmanlar, çocukların sıvı ihtiyaçlarını sadece suyla karşılamaları gerektiği görüşündeyken, yanında yeme alışkanlıklarının da değiştirilmesi gerektiğini belirtiyor.
 
İngiltere'deki Oxford Üniversitesi beslenme uzmanları, ebeveynlere öğünlerde çocuklarına şekerli ve gazlı içecekler yerine su içirmelerini tavsiye etti.
 
Beslenme ve halk sağlığı profesörü Susan Jebb, ebeveynlere çocuklarının hayatlarında büyük rol oynamaları için 'küçük' bir öneride bulundu.
 
Jebb ''Çocuğunuzu su içmesi konusunda bilinçlendirin. Onlar sütten kesildikten itibaren su içmeye başlamalı. Dışarda tonlarca içecek mevcut fakat sıvı ihtiyaçlarını kesinlikle suyla sağlamalılar'' diyerek su içmenin önemini vurguladı.
 
Independent'teki habere göre, Profesör Jebb, özellikle her 5 çocuktan birinde obezite hastalığının olduğu İngiltere'de, bu problemle savaşmak adına önlemler alınması gerektiğini savunuyor.
 
Şekerli içecek, enerji içeceği gibi sağlıksız sıvıların tüketimini engellemek için vergilendirmenin uygulanabilir olduğunu fakat insanların yeme içme alışkanlıklarının değiştirilmesi gerektiğini de ekliyor.
 
'SU YOKSA SÜT'
 
Susan Jebb, "Kahvaltıda bir bardak portakal suyu içilebilir. Fakat ebeveynler çocuklarına yemeklerde su içirmeliler. Suya alternatif olabilecek bir diğer içecekse süt" dedi.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.