Obezite ameliyatı, diğer hastalıkları da etkiliyor

Obezite ameliyatı, diğer hastalıkları da etkiliyor

Uzmanlar, obezite ameliyatlarının kişinin sağlığını tehdit eden birçok önemli problemi çözdüğünü belirtti.

Türkiye Endoskopik ve Laparoskopik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Emin Ersoy, "Obezite ameliyatları, hastaların kilo verip, daha fit bir görüntüye sahip olmasının yanı sıra hipertansiyon, diyabet, yüksek kan yağları, ürik asit yüksekliği gibi hayatı tehdit eden ve organları bozan kan değerlerinden de kurtulmalarını sağlıyor" dedi.

Prof. Dr. Ersoy, obezite ameliyatlarının sadece görüntüsel bir iyilik sağlamadığını, kişinin sağlığını tehdit eden birçok önemli problemi çözdüğünü belirterek, obezite ameliyatının aynı zamanda uzun ve sağlıklı bir yaşam için de önemli olduğunu kaydetti.

Bu alanda yapılan bilimsel çalışmalara değinen Ersoy, tüp mide ameliyatlarında bazı hastaların yeme dürtülerinden dolayı zaman içerisinde verdiği kiloları geri alabildiğini, ancak obezite ameliyatının ardından hastanın eski kilolarına dönmesinin çok zor olduğuna dikkati çekti.
"Hipertansiyonda obezite cerrahisi sonuçları daha etkilidir"

Prof. Ersoy, verilen kiloların tekrar alınmaması için hastanın belirlenen fiziki aktiviteleri bir yaşam tarzı haline getirmesi gerektiği uyarısında bulunarak, "Obezite ameliyatları, hastaların kilo verip, daha fit bir görüntüye sahip olmasının yanı sıra hipertansiyon, diyabet, yüksek kan yağları, ürik asit yüksekliği gibi hayatı tehdit eden ve organları bozan kan değerlerinden de kurtulmalarını sağlıyor" diye konuştu.
Şeker hastalığından korunmak için de verilen kiloların geri alınmamasının önemli olduğunu vurgulayan Prof. Ersoy, "Hipertansiyonda obezite cerrahisi sonuçları daha etkilidir" dedi.
Prof. Ersoy, ameliyatı gerçekleştiren bir cerrah olmasına karşın, morbid obez hastaları için cerrahi seçeneği son tercih olarak gördüğünü ifade etti.

Hasta için uygun olması durumunda gerçekleştirilen ameliyat sonrasında uygulanması gereken kurallar bulunduğunu belirten Prof. Ersoy, şöyle konuştu:

"Tüp mide ameliyatı, hastalara sadece görüntüsel bir iyilik sağlamayıp bununla birlikte sağlıklarını tehdit eden çok önemli problemlerden de onları belli oranlar içinde uzaklaştıracaktır. Kalıcı iyileşme ise ancak operasyonla birlikte hastaların yaşama ve yemeğe ait kötü alışkanlıklarından vazgeçmeleri ile olabilir."

Kaynak : AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.