Obama'ya 'Chapel Hill trajedisi' çağrısı

Obama'ya 'Chapel Hill trajedisi' çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından ABD'deki Müslüman toplum da Başkan Obama'ya çağrıda bulunarak, "Chapel Hill trajedisi" ile ilgili halka açıklama yapılmasını istedi.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki (ABD) Müslüman toplum da ABD yönetimine çağrıda bulunarak, "Chapel Hill trajedisi" ile ilgili halka açıklama yapılmasını istedi.

ABD'deki Müslüman Halkla İlişkiler Konseyi (MPAC), ABD Başkanı Barack Obama, Adalet Bakanı Eric Holder ve Kongre'nin iki kanadına mensup liderlere yaptıkları çağrıda, Kuzey Carolina'da 3 Müslüman öğrencinin öldürülmesiyle ilgili açıklama yapmalarını istedi.

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) "herhangi bir federal yasanın ihlal edilip edilmediğini ortaya çıkarmak için bir ön paralel soruşturma" açacağı bilgisine de yer verilen MPAC'nin çağrısında, şu ifadeler yer aldı: 

"Şimdi FBI davanın niteliğiyle ilgili endişelerini dile getirdi ve değerlendirmeye aldı. Şimdi liderlerimizin adım atma ve Amerikan Müslüman toplumuna, endişelerinin duyulduğu ve ciddiye alındığı konusunda güvence verme zamanı"

Açıklamada ayrıca 3 Müslüman gencin öldürülmesinin Amerikalı Müslümanları hareketlendirdiği belirtilerek, Müslüman karşıtlığını Amerika'nın vicdanında yeniden ön plana getirdiği ifade edildi.

Geçen hafta Başkan Obama'nın Amerikalı Müslüman liderlerle bir görüşme yaptığı hatırlatılan açıklamada, Müslüman liderlerin birçok defa ulusal güvenlik ve  aşırılık etrafında ele alınan "toksit söylem" sorununu gündeme getirdiği belirtildi.

MPAC'nin çağrısından önce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkan Obama'dan 3 Müslüman öğrencinin öldürülmesiyle ilgili sessizliğini bozmasını istemişti.

Geçen salı günü, Kuzey Carolina'nın Chapel Hill kasabasındaki 23 yaşındaki diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat, 21 yaşındaki eşi Yusor Muhammed Ebu Salha ve 19 yaşındaki baldızı Razan Muhammed, Kuzey Carolina Üniversitesi yerleşkesi yakınlarındaki evlerinde başlarına silahla ateş edilerek öldürülmüştü. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.