Obama'nın atadığı başörtülü yargıç İslam şeriatı uyguladı tartışması

Obama'nın atadığı başörtülü yargıç İslam şeriatı uyguladı tartışması

Amerika Birleşik Devletleri geçtiğimiz ay önce Harvey isimli, sonra Irma isimli iki büyük kasırga atlattı. Milyarlarca zarara neden olan bu fırtınalardan ardından ilginç bir şeriat tartışması da başlamış durumda.

Ömer Çiftçi'nin haberi:

RİSALEHABER-Amerika Birleşik Devletleri geride bıraktığımız yaz mevsiminin son haftalarında kabusu yaşadı. Ülkede önce Harvey ismi verilen bir kasırga Teksas eyaletini vurdu ve ardından milyarlarca dolar zarara neden oldu. Harvey'den günler sonra ise bu sefer Florida Eyaleti'ni Irma Kasırgası vurdu. Irma Kasırgası, Harvey'e göre çok daha yıkıcı oldu.

Bu iki kasırganın etkileri sürerken, bir ilginç tartışma ise eski başkan Barack Obama'nın atadığı iddia edilen başörtülü bir yargıç ile ilgili başlamış durumda. İddiaya göre, Obama'nın atadığı yargıç Marie al Salam al Selami adlı Müslüman yargıç (hakim), bizzat eski başkan Barack Obama tarafından Florida'da görevlendirdi. 

Florida'yı vuran Irma Kasırgası'nda tüm bölge yargıçları için geçerli bir kural El Salami için de uygulandı. Yasaya göre, ABD'de bir felaket bölgesinde görevli yargıç yükümlülük altına girmeden bölgede bazı kurallar koyabilir. Bu kurala dini kanunlar da dahildir.

Florida'da kulaktan kulağa yayılan, ardından medyanın gündemine oturan iddiaya göre yargıç Al-Selami, bölgedeki felaketin ardından kendi sorumlu olduğu bölgede İslam şeriat kuralları uygulamaya başladı. Bu iddia bir anda ABD basının gündemine oturdu. Hakime karşı sosyal linç girişimleri de gecikmedi.

Fakat önceki gün bu haberin tamamen İslam karşıtları tarafından servis edilen yalan bir haber olduğu ortaya çıktı. Haberi paylaşan sitenin kullandığı resimdeki kişi Al-Selami değil, çünkü Obama'nın atadığı böyle bir yargıç yok. İşin ilginç yanı, sosyal medyada paylaşım rekorları kıran bu resimdeki kadının arkasındaki bayrak 'Malezya Bayrağı'. 

craig-silverman-is-a-sillynanny-600x337.jpg

Business2community'e göre bu haber ABD'de yaşayan Müslümanlar tarafından alay konusu oldu. Arkadaki bayrağa dahi bakmadan sosyal medyada İslam düşmanları tarafından paylaşılan bu haber kendilerini bir hayli güldürmüş görünüyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum