Obama: En iyi umut Türkiye

Obama: En iyi umut Türkiye

ABD Başkanı Obama, Avrupa'daki sığınmacı krizine ilişkin çözüm için en iyi umudun Türkiye olduğunu söyledi. Obama, "Avrupa'daki sığınmacı krizinde en iyi umut Türkiye ile AB arasındaki anlaşma" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Barack Obama, Avrupa'daki sığınmacı krizinde en iyi umudun Türkiye ile AB arasındaki anlaşma olduğunu söyledi.

Yunanistan, Marksist gerilla örgütü 17 Kasım'ın dosyasını yeniden açtı ABD Başbakanı Barack Obama, yarın başlayacak Yunanistan ziyareti öncesi Kathimerini gazetesine bir röportaj verdi. Habere göre, Obama şu ifadeleri kullandı: Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed yönetimi ve DEAŞ'ın barbarlıkları, Yunanistan ve Avrupa'da sığınma arayışından olan göçmen dalgalarına yol açtı.

Yunanistan gibi nüfusu az ülkeler tek başlarına bu büyük yükü kaldıramaz. Tüm Avrupa'da, tüm dünyada koordineli işbirliği gerekli. Türkiye ile AB arasındaki anlaşmayı en iyi umut olarak desteklemeye devam ediyoruz” dedi. Kıbrıs sorununun çözüm ihtimalinin yüksek olduğunu da belirten Obama, Yunanistan'ın borcunun bir bölümünün silinmesini desteklediğini sözlerine ekledi.

Ülke

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.