Obama: 'Afrika insanlığın beşiğidir'

Obama: 'Afrika insanlığın beşiğidir'

Afrika turu kapsamında geldiği Etiyopya’da Afrika Birliği’ne seslenen ABD Başkanı Barack Obama, Afrika’nın insanlığın beşiği olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama, Afrika turu kapsamında geldiği Etiyopya’da Afrika Birliği’ne seslendi. Obama, herkesin nezaket ve saygıyı hak ettiğini söyleyerek başladığı konuşmasında, “Her insanın içinde bulunan doğal saygınlığı muhafaza etmemiz gerekir. Temel fikir ortak insanlığımız sayesinde, nereden geldiğiniz ya da neye benzediğinizin bir önemi yok. Hepimiz eşit bir şekilde dünyaya geldik.

Herkes değerli, herkes önemli, herkes saygı ve nezaketi hak ediyor” dedi. Obama, demokrasi, yolsuzluk, hukukun üstünlüğü ve istihdam gibi konulara da değindiği geniş kapsamlı konuşmasında Afrika kıtasını “insanlığın beşiği” olarak tanımladı.

Tarih boyunca insanlığın bunu görmediğini bildiren Obama, “Haysiyet, rütbe ve ayrıcalıklı kişiler için üstünlük olarak görüldü. Her insanın onurlu olduğunu ortaya çıkarmak yüzyıllar aldı. Dünyanın farklı noktalarındaki nesiller bu fikrin kanunlarla uygulanması için mücadele verdi” dedi.

Afrika Birliği’nde konuşan ilk ABD Başkanı olan Obama, “Bu Afrika için de böyleydi. Burası insanlığın başlangıcı. Antik Afrikalı krallıklar, mükemmel kütüphanelerin ve üniversitelerin evi olmuştur. Ancak, kölelik belası sadece ülke dışında değil kıtada da kök saldı. Kölelik Afrika’nın ekonomisini bozdu. Sonunda, özgürlük hareketleri ortaya çıktı ve 50 yıl önce kendi geleceğini belirleme kararının verilmesine neden oldu. Yabancı bayraklar yerine kendi bayraklarının asılması Afrikalıları mutlu etti” dedi. 


IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.