Obama: ABD'nin NATO'ya bağlılığının süreceğine eminim

Obama: ABD'nin NATO'ya bağlılığının süreceğine eminim

ABD Başkanı Obama, ABD'nin NATO'ya desteğine ilişkin, "Amerika'nın Transatlantik Paktı'na olan bağlılığının ister Demokrat ister Cumhuriyetçi yönetim altında olsun devam edeceğine eminim." dedi.

ABD Başkanı Barack Obama, Yunanistan'ın başkenti Atina'da başkan olarak düzenlediği son yurt dışı gezisi kapsamında yaptığı konuşmada, demokrasi, eşitlik ve kapsayıcı ekonomi mesajları verdi.

Demokrasinin ülkeler arasında sorunların çözümünde de en makul yol olduğuna işaret eden Obama, "Bu yüzden tek bir kurşun atmadan İran'ın nükleer programını sona erdirdik, diplomasiyle yeniden Küba ile olan ilişkilerimize başladık, iklim değişikliğinden gezegenimizi korumak için en büyük anlaşmalardan biri için yaklaşık 200 ülkeyle güçlerimizi birleştirdik." dedi.

ABD'nin demokrasilerin en yakın dostu olduğunu ve en önemli birlik olarak nitelediği NATO'nun her zamanki gibi güçlü ve hazır olduğunu ifade eden Obama, şöyle konuştu:

"Amerika'nın Transatlantik Paktı'na olan bağlılığının 70 yıldır olduğu gibi, ister Demokrat ister Cumhuriyetçi yönetim altında olsun, her müttefiği savunmak için verdiğimiz teminat ve anlaşma yükümlülüğümüz ile devam edeceğine eminim." diye konuştu.

Demokrasilerin, DEAŞ gibi örgütlerden güçlü olduğunu dile getiren Obama, "Demokrasilerimiz bizim, farklılıklara karşı hoşgörü gösteremeyen, insanları zorla değiştirmeye çalışan teröristlerden ve köktencilerden güçlü olduğumuzu gösteriyor." dedi.

Yunanistan'ın içinde bulunduğu ekonomik zorluklara ilişkin ise reformlara devam edildiği sürece ABD'nin her zaman desteğini sunacağının sözünü veren Obama, halkın gelecek için umuda ihtiyacı olduğunu belirterek, ülkenin kreditörlerine yönelik, Yunanistan'ın borcunun hafifletilmesi çağrısını yeniledi. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.