OAC’de ‘Müslümanlara karşı saldırılar hız kazandı’

OAC’de ‘Müslümanlara karşı saldırılar hız kazandı’

İnsan Hakları İzleme Örgütü Direktörü Bolopion Orta Afrika Cumhuriyeti’nde Müslümanları hedef alan saldırıların giderek hız kazandığı uyarısında bulundu.

Bolopion, Bangui’de temaslarda bulunduğu sırada hükümet yetkililerine askerler tarafından bıçaklanarak ve dövülerek öldürülen bir Müslümanın fotoğrafını gösterip suçluların neden cezalandırılmadığını sorduğunu söyledi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Orta Afrika Cumhuriyeti’nde Müslümanları hedef alan saldırıların giderek hız kazandığı uyarısında bulundu. Örgütün Birleşmiş Milletler Direktörü Philippe Bolopion, düzenlediği basın toplantısında kısa bir süre önce başkent  Bangui’de temaslarda bulunduğunu, hükümet yetkililerine askerler tarafından bıçaklanarak ve dövülerek öldürülen bir Müslümanın fotoğrafını gösterip suçluların neden cezalandırılmadığını sorduğunu söyledi.

SALDIRGANLAR KORUNUYOR

Bolopion, “Başsavcı, bana saldırıların ardındakileri bildiğini, ancak kimsenin saldırganları tutuklamaya yanaşmadığını söyledi. Kamu güvenliğinden sorumlu bakan da saldırganların Hıristiyan anti-balaka militanlarının kontrolü altındaki mahallelerde saklandıklarını, güvenlik güçlerinin korkudan söz konusu bölgelere giremediğini belirtti” ifadelerini kullandı. Bolopion, Fransız ve Afrikalı askerlere güvenli bir yere kaçmak isteyen Müslümanlara yardımcı olmak için ellerinden geleni yapmaları çağrısında bulundu.

HIRİSTİYAN ANTİ-BALAKA ÇETELERİ TERÖR ESTİRİYOR

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde giderek daha da örgütlü bir hale gelen Hıristiyan Anti-balaka militanları , bütün Müslümanların ülkeden ayrılmasını istiyor.  Fransız askerlerinden destek alan Anti-balaka militanları, özellikle başkent Bangue’de  terör estiyor. Sokaklarda  rastladıkları  Müslümanları  işkence yaparak  öldüren Anti-balakalar,  çok sayıda Müslümanın da  komşu ülkelere göç etmesine sebep oldu. Mart ayındaki darbeden bu yana çıkan olaylarda çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.