O telefon da patladı!

O telefon da patladı!

Otomobilde alev alan iPhone 7, araç içerisindeki koltukları yaktı ve otomobile zarar verdi. Avustralya'da yaşanan olay sonrası Apple, konuyla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.

Akıllı telefon piyasası son dönemde patlama ve yanma haberleri ile çalkalanmaya devam ediyor. Piyasanın en büyüğü Samsung'un amiral gemisi Note 7'ler batarya skandalı sonrası toplanmaya başlamıştı. Daha önce bir kullanıcının yüzüne yakın bir mesafede patlayan iPhone 7 modelinden sonra, şimdi de araç içerisinde alev alan bir iPhone 7 haberi geldi.

Sörf öğretmeni olarak görev yapan Mat Jones'un iddiasına göre, iPhone 7 model akıllı telefonu aracın içinde patlayarak ufak çaplı bir yangına sebep oldu. Ünlü teknoloji sitesi söz konusu olay hakkında fotoğrafları yayınlarken, görüntülerde telefonun araç içerisinde yandığı görülüyor. Henüz yanma sebebi belli olmayan iPhone 7, kendi ile birlikte araç içerisinde bulunan kıyafetleri ve aracın koltuklarını da yakıp kül etmiş durumda.

Bu olay sonrası akıllara ilk olarak telefonun güneş ışığına fazla maruz kalması sonrası yanmanın gerçekleşmiş olabileceği tahmini geliyor. Ancak Mat Jones'un ifadesine göre telefon, kıyafetlerle kaplıydı ve direkt olarak güneş ışığına maruz kalmıyordu. Mat Jones, telefonunu dışarıdan görünmemesi için pantolonuna sararak arabasında bıraktığını ve bir süre sonra geri döndüğünde aracının bütün pencerelerinin kapkara olduğunu ifade ediyor. Jones kullanıcısı cihazı tamamen Apple tarafından piyasaya sürülen orijinal aksesuarlarla kullandığını ve şarjda bıraktığı telefonun akabinde araca geri döndüğünde yanmış koltuklar ve kıyafetlerle karşılaştığını açıkladı. Daha 1 haftalık olan iPhone 7, Jones sörf dersi için plajdayken araç içerisinde kıyafetlerin altında yanmaya başlamış. Yanan iPhone 7 büyük bir maddi zarara neden oldu.Uzmanlar her telefonun patlama/yanma ihtimali olduğunu söylüyor. Çünkü telefonlarda bulunan lityum ion piller dışarıdan alev aldıklarında alev alabilmekte, güneşe maruz kaldıklarında yanabilmekte. Ayrıca Note 7'de olduğu gibi regülatörlerin işini yapmaması nedeniyle bu piller patlayabiliyorlar. Note 7'de 'patlak' veren bu yanma sorununun akabinde iPhone 7'lerde de benzer sorunlar ortaya çıkmaya başladı gibi. 2017 yılına bir kaç ay kala piyasaya sürülen ve serilerinin 7. üyeleri olan cihazlar yanma sorunları önümüzdeki dönemlerde de haberlere konu olabilir.

Olay üzerine Apple, Jones ile iletişime geçtiklerini ve olayı incelediklerini açıkladı. Bu ve benzeri sorunların hangi model olursa olsun tekrar yaşanmaması ve cihaz sahiplerinin hem maddi ve hem manevi zararla karşılaşmamasını umuyoruz.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.