O imam ve müezzinlere 'Gazilik' ünvanı

O imam ve müezzinlere 'Gazilik' ünvanı

Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Temmuz’da hainlere geçit vermediği için bir şekilde darp edildiği tespit edilen 60 din görevlisine 'Gazilik' ünvanı verecek.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Kocatepe Camii'nde düzenlenen programa katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz’da hainlere karşı koyan din görevlisi sayısının 60 olduğunu belirtti. 

Kurtulmuş yaptığı açıklamada, “Sala seslerinden rahatsızlık duyan o sütü bozuklar, kanı bozuklar, o hainler, bu coğrafyanın tarih boyunca görmediği en büyük ihaneti ortaya koyan ihanet şebekesi mensupları, 60 müezzin ve imam arkadaşımızı sela okuyor diye darp ettiler ve gazi ettiler.” sözleriyle gazi din görevlilerini gündemine aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı şu ana kadar tespit edilen 60 İmam ve Müezzine “Devlet tarafından gazilik” unvanı verilecek. Ayrıca Diyanet, Gazi İmam ve Müezzinlere maaş ve emekli ikramiyelerinde artış şeklinde de ek ödüllendirme yoluna gidecek.
 
Devlet Övünç Madalyası Kimlere Verilir?
 
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası, Bakanlar Kurulu’nun onayı ve Cumhurbaşkanı’nın tevcihi ile verilen altın kaplama semboldür.

Yurtiçinde veya dışında gösterdiği sorumluluk ve görev anlayışı içinde feragat ve fedakarlık, başarı ve yararlık dolu çalışmaları ile Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı teşkil ederek malül olanlara ve şehit olan kişilerin 12'nci maddede belirtilen mirasçılarına verilen madeni ve altın kaplama semboldür.

Bu madalya ilgili bakanın teklifi, Bakanlar Kurulu’nun onayı ve Cumhurbaşkanı’nın tevcihi ile verilir.

En son olarak 16 Mart 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcihi” töreninde Ankara’da ikamet eden 27 şehit yakını ve gaziye Devlet Övünç Madalyalarını verildi.
 

 

 (Dinihaberler)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.