Konya'ya metro müjdesi

Konya'ya metro müjdesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu Konya'da yaptığı konuşmada şehre metro müjdesini verdi.

Davutoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Bu proje çok önemli. Güzergah öyle belirlendi ki 5 üniversite birbirine bağlanıyor. Hastaneler birbirine bağlanıyor. İlk planlamalara göre 2020 yılında bitmesi hedefleniyor'' dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Dedeman Otel’de düzenlenen projenin tanıtım toplantısına Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Konya Valisi Muammer Erol, Eski Ulaştırma, Denizclik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat ve çok sayıda davetli katıldı. 

METRO 2020'DE TAMAMLANACAK

Tanıtım filminin izlenmesinin ardından konuşmasına ''Hayırlı olsun'' diyerek devam eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, ''Bu proje çok önemli. Güzergah öyle belirlendi ki 5 üniversite birbirine bağlanıyor. Hastaneler birbirine bağlanıyor. Temel devlet kurumları, üniversiteler, bilim merkezleri birbirlerine irtibatlanıyor. İlk planlamalara göre 2020 yılında bitmesi hedefleniyor. Buradan ifade ediyorum, 2018 yılı Şebi-i Arus’unda ilk aşama bitmeli. 2020’ye kadar da toplamda 45 kilometreye kadar olan hat açılacak. Entegre raylı sistemi Büyükşehir Belediyemiz yapacak ve bununla birlikte raylı sistemle Konya’da ulaşılmayacak yer kalmayacak. Bu projenin yürümesi bağlamında bunu yakından takip edeceğim. Herkesin bu projeye destek vermesi lazım. Bu Anadolu şehirlerimiz için işaret fişeğidir. Birçok şehrimize de yeni bir hayat suyu, köprü inşa edeceğiz'' dedi.

3 MİLYAR LİRAYA MAL OLACAK

Başbakan Davutoğlu’nun konuşmasının ardından birlikte fotoğraf çektirildi ve dua edildi. Konya Metrosu 3 etapta, toplamda 45 kilometre olacak ve 3 milyar liraya mal olacak. Proje 2020 yılında tamamlanacak. Metro ile Yüksek Hızlı Tren hattı entegrasyonu sağlanacak. Etaplar halinde yapılacak projenin ilk etabı Kampüs-Alaaddin-Gar-Beyhekim arasında; 2. Etabı Fetih Caddesi-Karatay’da, 3. Etabı Necmettin Erbakan Üniversitesi-Çevre Yolu-Yeni Gar arasında olacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.