O hastaneler 10 milyar dolar getirecek

O hastaneler 10 milyar dolar getirecek

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Şehir hastaneleri ile Türkiye'nin, 5 yıl sonra bölgesinde yaklaşık 1-1,5 milyar nüfusa sağlık turizminde hizmet edebilecek" dedi projenin rakamsal boyutlarını açıkladı.

Bakan Müezzinoğlu, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜMSİAD) Büyükçekmece Dayanışma Programı'na katıldı.

Programda konuşan Müezzinoğlu, darbe dönemlerinde bu ülkenin evlatlarının birbirlerine kırdırıldığını söyledi.

Müezzinoğlu, bu süreçlerin sonunda 14 Ağustos 2001'de farklı bir dönemece gelindiği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'yi milletin ortak değerlerinin, hedeflerinin ve hayallerinin temsilcisi felsefesiyle belirli güç odakları ve sermayeye değil, millete güvenerek kurduğunu anlattı.

 "Akciğer kanserlerinde artış hızı durdu, inşallah azalma dönemini de yaşayabiliriz"
Türkiye'nin sağlık ve ekonomide giderek dünya standartlarını yakaladığını ve dünya ülkeleriyle yarışır hale geldiğine dikkati çeken Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sağlık konusunda geçmişte vatandaşlarımızın birçok zulüm ve engellerle karşı karşıya kaldığını hepimiz biliyoruz. Sokaklarda emekli kuyruklarını görüyorduk. Muayenede ve ilaç almada vatandaşa zulmeden bir düzen vardı. Bu koşullardan Türkiye bugün ambulans helikopterleri ve uçaklarıyla sağlıkta dünyayla yarışır konumuyla çok farklı noktalara geldi. Şimdi şehir hastaneleriyle ilgili hedeflerimiz var. Türkiye'de 2002 yılında sağlık tedavileri için yurt dışına giden insanımız 110 bindi. Almanya, Hollanda, Fransa, ABD'ye tedavi için cebinde 50 bin doları olmayanın gitme şansı var mıydı? Yurt dışına bu şekilde ödenen para yaklaşık 1-1,5 milyar dolar. Peki geçtiğimiz yıl geldiğimiz nokta nedir? Yurt dışından Türkiye'ye tedavi için 480 bin yabancı uyruklu kişi gelerek 2,5 milyar dolar Türkiye'ye bıraktığı para oldu. Bu da Türkiye'nin hak ettiği para değil. Türkiye'nin şu anda sağlık turizminde bu rakamı 10 milyar dolara taşıyabilecek bilimsel, tıbbi tecrübesi, teknolojisi ve yetişmiş insanı var. Dünyayla yarışabilecek imkanları var. Şehir hastaneleri ile Türkiye'nin, 5 yıl sonra bölgesinde yaklaşık 1-1,5 milyar nüfusa sağlık turizminde hizmet edebilecek, 10 milyar dolar gibi bir gelirin ülkemize gelmesini sağlayacak vizyonu ve ufku var."

Müezzinoğlu, obezite ve sigarayla ilgili de önlem aldıklarını ifade ederek, sağlıklı birey, aile ve toplum için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. Bakan Müezzinoğlu, "Akciğer kanserlerinde artış hızı durdu. Duraklama dönemi. İnşallah azalma dönemini de yaşayabiliriz" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.