O hakim için, bütün Müslümanlardan dua bekliyorlar

O hakim için, bütün Müslümanlardan dua bekliyorlar

Bütün bu kariyer içinde Müslüman kimliğinden hiç kopmayan Drabu, Southampton camisinin cemaati içinde yer aldı ve

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Winchester'da yaşayan Hakim Khurshid Drabu, İngiltereli Müslümanlar için ayrı bir öneme sahip. İngiltere'nin en saygın Müslümanlarından biri olan Drabu, aynı zamanda İngiltere'nin ilk Müslüman hakimi olma özelliğini taşıyor.

Drabu'nun vakit namazlarını kıldığı Southampton Camisi cemaati 72 yaşındaki hakimin kalp krizi nedeniyle hastaneye kaldırıldığını bildirildi. Tüm dünya Müslümanlarından Drabu için 'dua bekleyen' cami cemaati, Drabu'nun yoğun bakım ünitesi başından ayrılmıyor.

İngiltere'nin en prestijli ve en çok saygı gören Müslümanı olan Drabu, İngiltere'ye 1971 yılında, cebinde sadece 3 Sterlin değeri olan para ile geldi. Fakat büyük bir kararlılıkla başarı merdivenlerini tek tek tırmandı. 

Drabu'nun ilk başarısı, Landmark zaferleri olarak bilinen ve göçmenlerin uyumunu içeren çalışmaları oldu. Göçmenler konusunda başarıları ile dikkat çeken Drabu, zamanla İngiltere'de bir göç uzmanı haline geldi.

Drabu, hükümet tarafından finanse edilen Göçmenler Danışmanlık Servisi'ne başkanlık etti. Irk ayrımcılığının yasal ve şikâyetler departmanının başkanı oldu ve ırk ayrımcılığı konusunda yüksek profilli davalar kazandı.

1996 yılına gelindiğinde ise ülkenin en prestijli Müslümanı olarak, ülkenin ilk Müslüman Yargıcı olmayı başardı.

Bütün bu kariyer içinde Müslüman kimliğinden hiç kopmayan Drabu, Southampton camisinin cemaati içinde yer aldı ve son dönemlerde caminin yönetim kuruluna başkanlık yapıyordu.

Daily Echo'nun haberinbe göre, Drabu ayrıca Müslüman işleriyle ilgili Savunma Bakanlığı'nın onursal danışmanlığı görevini de yürütüyor.

Kalp krizi nedeniyle hastaneye kaldırılan Drabu'nun durumu ağır. Çevresindekiler onun için tüm dünya Müslümanlarından dua bekliyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.