O gün Somali sabaha kadar Türkiye için dua etti

O gün Somali sabaha kadar Türkiye için dua etti

Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde öğrenim gören Somalili Salat, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Somali'de yaşananları anlattı

Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde öğrenim gören Somalili Abdi Adan Salat, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Türkiye için endişelendiklerini belirterek, "Daha sonra bütün Somali camilere akın etmeye başladı. Bizlerin yapacak başka bir şeyi yoktu. O gün sabaha kadar bütün Somali Türkiye için dua etti." dedi.

Kimya Mühendisliği son sınıf öğrencisi Salat, FETÖ'nün darbe girişiminde Somali'de yaşananları AA muhabirine anlattı.

Türkiye'nin kendisi için ayrı bir değeri olduğunu, bu yüzden eğitim için Türkiye'yi seçtiğini dile getiren Salat, 2013 yılından bu yana Hitit Üniversitesinde öğrenim gördüğünü söyledi.

Darbe girişiminden bir hafta önce Somali'ye ailesinin yanına gittiğini belirten Salat, "Yaz tatili için Somali'ye giderken her şey çok güzeldi. 15 Temmuz gecesi Türkiye'de darbe girişimi olduğunu duydum. Evde ailece televizyon izliyorduk ve hepimiz çok şaşkındık. Gördüklerimize inanamıyorduk. Halkın üzerine bombalar atılıyor, helikopterlerden ateş ediliyordu. Türkiye için gerçekten çok endişelendik ve korktuk." dedi.

"Keşke ben de gidip Türkiye için savaşabilseydim"

Daha sonra Somalililerin camilere koştuğunu aktaran Salat, "Başka şehirde yaşayan akrabalarım benim Türkiye'de olduğumu zannederek arayıp neler olduğunu soruyordu. Çevremdeki herkes Türkiye için endişeleniyordu. Daha sonra bütün Somali camilere akın etmeye başladı. Bizlerin yapacak başka bir şeyi yoktu. O gün sabaha kadar bütün Somali Türkiye için dua etti." diye konuştu.

Yaşlı bir akrabasının kendisine sürekli Türkiye hakkında sorular sorduğunu dile getiren Salat, "Çevremdeki herkes benim Türkiye'de okuduğumu bilir. Bir gün yaşlı bir akrabam yanıma geldi. Bana Türkiye'de yaşananlar hakkında sorular sordu. Ben de olanları anladığım kadarıyla anlatmaya çalışıyordum. Yaşlı adam ağlamaya başladı 'Keşke ben de gidip Türkiye için savaşabilseydim' dedi." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin yeri bizim için çok farklı"

Somalililerin Türkiye'yi çok sevdiğini aktaran Salat, şöyle dedi:

"Bizler Türkiye'yi seviyoruz ve hiçbir insanının zarar görmesini istemiyoruz. Çok kötü bir durumdu ama elimizden gelen tek şey duaydı, bizler de sabahlara kadar camilerde dua ettik. Müslüman ülkeler arasında ayakta duran tek devlet Türkiye. Bu yüzden Türkiye'nin zarar görmesini istemiyorduk. Bizi Türkiye'ye yakın kılan ilk şey İslamiyettir. Çünkü bütün Müslümanlar kardeştir. İkincisi de Somali'de 20-25 senedir bir iç savaş var. Somali, bütün ülkeler için unutulmuş bir yerdi ama Türkiye bizi unutmadı. Bu yüzden Türkiye'nin yeri bizim için çok farklı."

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum