O çocukların katili Batı

O çocukların katili Batı

Cansız bedeni Bodrum’da sahile vuran Aylan için insanlık ayağa kalktı ama Batı yöneticileri ruhsuz duruşunu bozmadı. STK temsilcileri ve siyasetçiler, “O fotoğraf karesi Kahpe Bizans’ın vahşet sembolü olmuştur” dedi.

Ölen insanlığın sahile vuran resmi’ olarak tarihe geçen Suriyeli göçmen 2 yaşındaki Aylan ve 3 yaşındaki Galip kardeşlerin görüntüsü Batılı ülkelerin vatandaşlarını bile ağlatırken, Batı yönetimleri çıkarcı ve zalim politikalarından geri adım atmaya yanaşmıyor. Minik Aylan’ın sahile vuran cesedi, insan hakları ve medeniyet maskesiyle dünya devletlerine ahkam kesen Batı’nın kirli ve vahşi yüzünü bir kez daha ortaya koydu. Suriye’deki iç savaşın da baş aktörü olan sözde medeni Batı ülkelerine tepki gösteren STK temsilcileri ve siyasetçiler, “O fotoğraf karesi Kahpe Bizans’ın vahşet sembolü olmuştur. Avrupa ve ABD’nin kirli ve çıkarcı politikaları insanlık değerlerini yok etmiştir. Kahpe Bizans’ın vahşi düzeni daha fazla sürdürülemez. Bu düzen değişmeli” dedi.  

BATI’NIN İNSAN HAKLARI SAVUNUCULUĞU KOCA BİR YALAN

24. Dönem TBMM İnsan Hakları İncele Komisyonu Başkanı ve AK Parti eski Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, fotoğrafı ilk gördüğünde çok duygulandığını söyledi. Üstün, “Kahrolduk, Müslümanların bu acı olayın öznesi olmasından dolayı bir kez daha kahrolduk. Bizlerin bu duruma düşmemesi gerekiyordu” dedi. Batı’nın insanı öteleyen politikalarının bu duruma neden olduğunu belirten Üstün, “Duyarsız kalan İslam ülkeleri de en az Batı kadar sorumludur. O çocuk minnacık elleri ile ahirette hakkını bu sorumlulardan alacaktır” dedi. Kendilerini yıllardır insan hakları değerlerinin koruyucusu olarak gören Avrupa’nın göçmenlere sahip çıkmamasını da eleştiren Üstün, “Avrupa, insan hakları değerlerini yıllardır dış politika malzemesi olarak kullandı. Ülkeleri yönlendirmek adına, istediğini alabilmek için insan haklarını savaş aracı haline getirdi. Onlar doğru bir insan hakkı savunuculuğu yapmış olsalardı bugün o çocuk ölmezdi. Batı’nın insan hakları koca bir yalan” şeklinde konuştu. 

BATI’YA GÖRE TEK İNSAN KENDİSİ

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, “Fotoğrafı gördüğümde kendi çocuklarımı düşündüm ve insanlığımdan utandım. Batı kendisinden başkasını hiçbir zaman insan olarak görmedi. O fotoğrafın müsebbibi Avrupa ve ABD’dir. Bunların ikiyüzlü tavırlarına inanmamak lazım” diye konuştu.

BU KAHPE BİZANS DÜZENİ DEĞİŞMELİ

İnsani Değerler Derneği Başkanı Mehmet Bozdemir ise, “İnsanlığı kan ve zulme boğan bu kahpe Bizans düzeni değişmeli. Dünyanın bir tarafından lüks ve refah varken diğer tarafında ise canlarını tehlikeye atarak yaşamaya çalışan milyonlarca insan var. Bu adil değil. Bu düzen değişmeli. İnsanlık ölüyor” dedi.

KIZI AYLAN’I DOĞDUĞU TOPRAKLARA GÖMDÜ

Bodrum’da kaçakları taşıyan tekne ve botun batması sonucu 9 kişi ile hayatını kaybeden eşi Zahin, 2 yaşındaki kızı Aylan ve 3 yaşındaki oğlu Galip Kurdi’nin cenazeleri Suriye’de toprağa verildi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan baba Abdullah Kurdi, çocuklarına daha iyi bir hayat sunabilmek için Avrupa’ya gitmeye çalıştığını ancak bunun kötü sonuçlandığını söyledi.

yeniakit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.