O bölgede çalışanlara yüksek maaş geliyor!

O bölgede çalışanlara yüksek maaş geliyor!

Sağlık Bakanlığı, Doğu ve Güneydoğu'daki hekimlerin görev sürelerinin uzatılması için “döner sermayeye bakılmaksızın, sabit ve yüksek maaş” verecek.

Sağlık Bakanlığı Doğu ve Güneydoğu illerinde mecburi hizmet süresi biten doktorlara “çakılı kadro” vererek, bu bölgelerde çalışmayı teşvike hazırlanıyor. Bakanlık bunun için 5 bin kadro ayırdı.

Doktorların bir yıllık görev süreleri biter bitmez batı illerine tayin istediklerini ifade eden Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş; “Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki hekimlerin uzun vadeli kalmalarını ekonomik hak vererek sağlamayı hedefliyoruz. 

Bize, 'Bunu verin, kalalım' dediler. Biz de bunun üzerinde çalışıyoruz” açıklamasında bulundu. Gümüş, şöyle devam etti: “Kars, Mardin, Şırnak, Batman ve Siirt gibi illerde inceleme yaptık. Sağlık personeli ile bir araya gelerek taleplerini dinledik. 

Orada çalışan hekimlerimizin bazılarının hasta sayıları fazla değil, o yüzden döner sermayeleri düşük olabiliyor. Gelirleri de batıya göre az olabiliyor. 'Çakılı kadro' dediğimiz bir sistem var. 

Bunların fiks bir maaşları var. Herhangi bir performansa bağlı değil. Tamamen net maaşları var. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne veya kritik bölgelere, şehirler dahil yaklaşık 5 bin kadroyu düşünüyoruz. Bunların ücretleri diğerlerinden daha fazla olacak ve döner sermaye derdi de kalmayacak. Hasta gelsin, gelmesin paralarını alacaklar” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.