O bölge DAEŞ’ten tamamen temizlendi

O bölge DAEŞ’ten tamamen temizlendi

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Fırat Kalkanı Harekatı hakkında bilgi verdi. Işık "Bugün Fırat Kalkanı Harekatı'nın geldiği nokta, sınırlarımızdan yaklaşık 90 kilometre boyunca 20 kilometre derinliğinde bütün DEAŞ unsurlarını temizledik..."

oluşturup, topraklarımıza dışarıdan bir tehdit oluşturmayacak güvenli bir bölgeyi kuracağız" dedi.
Bakan açıkladı: O bölge DAEŞ’ten tamamen temizlendi
Eklenme: 16 Ekim 2016, 15:27
Bu haber 539 kez okundu

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'de Gaziler Kültür Evi açılışında yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda buludnu.

Işık, "Bugün Fırat Kalkanı Harekatı'nın geldiği nokta, sınırlarımızdan yaklaşık 90 kilometre boyunca 20 kilometre derinliğinde bütün DEAŞ unsurlarını temizledik. Artık oralardan topraklarımıza roket atılması çok kolay değil. İnşallah bunu daha da güneye taşıyacağız, o 90'a 45'lik bölgeyi oluşturup, topraklarımıza dışarıdan bir tehdit oluşturmayacak güvenli bir bölgeyi kuracağız." dedi.

Bakan Işık, 15 Temmuz sonrası TSK içindeki hainleri temizledikten sonra Fırat Kalkanı Harekatı'nı başlattıklarını ifade ederek, şunları anlattı:

"Şu anda harekat büyük bir başarıyla yürüyor. Bugün Dabık harekatı da resmen başladı. Şu anda Dabık'a girildi. DEAŞ açısından sonra derece önemli olan Dabık'ta şu anda Fırat Kalkanı Harekatı ÖSO birlikleriyle yürütülüyor. Emir komutada en küçük zafiyet yok. Ama onlar orada başarılı harekat yapsınlar diye bakanlık olarak devletin bütün birimleri teyakkuzdayız. Ne ihtiyaçları varsa karşılıyoruz. Sen harekatı yap, gerisini biz sana temin edelim. Bu anlayışı oturtacağız. Bugün bütün modern ordularda bu anlayış var. Bugün Fırat Kalkanı Harekatı'nın geldiği nokta, sınırlarımızdan yaklaşık 90 kilometre boyunca 20 kilometre derinliğinde bütün DEAŞ unsurlarını temizledik. Artık oralardan topraklarımıza roket atılması çok kolay değil. İnşallah bunu daha da güneye taşıyacağız, o 90'a 45'lik bölgeyi oluşturup, topraklarımıza dışarıdan bir tehdit oluşturmayacak güvenli bir bölgeyi kuracağız. Kendimizi yurdumuzu, sınırlarımızın içerisinde savunma dönemi bitti. Nereden tehdit geliyorsa orada o tehdidin başını ezmek ve o tehdidi orada yok etmek artık önceliğimiz. Bu anlayışla harekata devam edeceğiz."

Dün gece Musul'la ilgili koalisyon güçlerinin top atışının başladığını açıklayan Işık, sözlerini şöyle tamamladı:

"Burada da koalisyon güçlerine başta ABD olmak üzere şunu ısrarla söylüyoruz, 'Bu DEAŞ hepimizin ortak düşmanı. DEAŞ, ABD'den daha çok Türkiye'ye zarar verdi. Yüzlerce insanımız hayatını kaybetti. 7-10 yaşında çocuğa Messi forması giydirip katliam yapacak kadar alçak ve şerefsizler. Bunların temizlenmesi hepimizin önceliği. Ama bu temizliği yaparken daha büyük problemlerin fitilini ateşlemeyin. Burada o bölgenin kendi insanlarıyla harekatı yapalım biz de size destek verelim. Rakka'yı temizleyecekseniz bunu PKK, PYD unsurlarıyla yapmayın çünkü yarın DEAŞ giderse orada daha büyük problemler olur. Gittikten sonra orada nüfus problemi çıkar ki bu defa belki on yılları kapsayan etnik çatışmaya dönüşebilir. Bunun yerine bakın siz ÖSO'yu önemsemiyordunuz. Türkiye azcık destek verdi, ÖSO bin 100 kilometre kare üzerinde toprağı DEAŞ'ten temizledi. Gelin Rakka ve Musul'da da bu yerel güçlere destek verin. Türkiye olarak biz de destek verelim, DEAŞ'ı buradan temizleyelim. Orada kendi insanı yaşasın. Eğer siz Musul'u şii milislerle temizlemeye kalkarsanız orada belki 100 yıllık yeni kargaşa ve kaosu tetiklemiş olursunuz. Bunları ABD ile konuşuyoruz. Şu an itibariyle söylediklerimizin dikkate alındığını görüyoruz."

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.