Nusret Cephesi el Kaide'den ayrılıyor

Nusret Cephesi el Kaide'den ayrılıyor

El Kaide örgütü bir ses kaydı yayınladı. Ses kaydında ''Ümmetin maslahatı için gerekli olanı yapın'' ifadeleri kullanılırken, Nusret Cephesi'nin El Kaide'den ayrılık sinyalini verdi.

El Kaide örgütü, Suriye’deki kolu Nusret Cephesi’ne yönelik bir ses kaydı yayımladı.
 
Suriye’de “savaşı sürdürmek için gereken adımların atılması” için talimat verdi.
 
Açıklama El Kaide lideri Eymen Zevahiri'nin sözcüsü Ahmed Hassan Ebu Hayr'dan geldi. 
 
İşte o açıklama; 

''Şam'daki kardeşlerimiz belli bir güce ulaştıkları ve kontrolleri altında bulunan bölgeleri şeriat ile yönetmeleri ve gerekli hizmeti sundukları aşikardır. Bundan ötürü Şam'daki kardeşlerimizin birlik adına ve ümmetin maslahatına alınacak kararları destekliyoruz.
 
Bu yönde Şam'daki kardeşlerimizin alacakları kararların arkasındayız. Ümmetin birliği ve maslahatı tüm örgütsel bağlardan üstündür.Şam c,hadı artık seçkinlerin cihadından çıkıp ümmetin cihadına dönüşmüştür bundan ötürü ümmetin cihadı örgütsel veya cemaatsel akıl ile yönetilmemeli.
 
Bundan ötürü Şam'daki kardeşlerimizin Şam cihadını koruma adına ve ümmetin maslahatına atmaları gereken adımları çaba sarf etmelerini istiyoruz. İslami hükümet kurulucak olursa onu ilk destekleyenler biz oluruz.'' 

Nusret Cephesi'nin El Kaide’den ayrılacağı yönündeki söylentilere dair konuşarak, “eğer birliğinizi ve birlikte çalışmanızı engelliyorsa bu örgütü ve bağlarınızı düşünmeden feda edebilirsiniz” dedi.
 
El Kaide, Suriye’deki kolu Nusre Cephesi’nin, birliğini korumak için örgütle ilişkisini kesme konusunda özgür olduğunu açıkladı.
 
Suriye’de Esed’e karşı savaşan Nusret Cephesi, El Kaide’ya biatından dolayı BM tarafından terör örgütü listesine alınmıştı. 
 
Kaynak:Islahhaber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.