Nurs köyüne kadınlar medresesi yapılıyor

Nurs köyüne kadınlar medresesi yapılıyor

60 iş adamı, Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu Hizan'a bağlı Nurs köyünü ziyaret etti

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden Bitlis'e gelen 60 iş adamı, Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu Hizan'a bağlı Nurs köyünü ziyaret etti.
 
Özel bir turizm firması tarafından organize edilen tur kapsamında Hizan'a gelen 60 iş adamı, Nurs köyüne geçerek Bediüzzaman Said Nursi ve ailesine ait kabristanı, camiyi ve doğduğu evi ziyaret etti.
 
İş adamları, köyde yapımı devam eden kadınlar medresesine maddi destekte bulunurken, turizm firması yetkilisi Abdullah Tunçdemir, inanç ve kültür turizmi kapsamında iş adamlarını köye getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.
 
Bölgede gönüllü tur operatörlüğü yaptığını belirten Tunçdemir, "Gönüllü olarak bölgemizin gelişmesi için Van Gölü çevresinde inanç ve kültür turları düzenliyoruz. Bu kapsamda Nurs köyündeyiz. Bediüzaman Said Nursi'nin doğduğu, yaşadığı ve bu bölgede hizmet ettiği bir mekanda inanç turizminin gelişmesini istiyoruz" dedi.
 
Nurs Köyü Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Hikmet Okur da iş adamlarının daha önceden de köyde yapılan hizmetlere katkıda bulunduklarını hatırlatarak, kendilerine teşekkür etti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.