Nurculuk üzerine algı operasyonuna CHP'den destek

Nurculuk üzerine algı operasyonuna CHP'den destek

Cumhuriyet pas verdi CHP'li İlgezdi Meclis'e taşıdı

Risale Haber-Haber Merkez

Önceki gün Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan Milli Eğitim'de "Harem selamlık kamp" haberi CHP tarafından görüldü ve Meclis'e taşındı.

Kız ve erkeklerin ayrı kamplarda olmasını laikliğe ve anlayışlarına aykırı bulan sol temsilciler, büyük çoğunluğun desteklediği bu uygulamaya adeta mahalle baskısı uyguluyorlar.

Cumhuriyet, bunun yanında değerler eğitimi dersine giren bir çok vakıf ve dernek arasından bir kaç dernek ismi sayarak Nurculuk üzerinden algı operasyonu yaptı.

Gazete, MEB’in başlattığı “Liseliler çok okuyor çok geziyor” okuma kampanyası kapsamında, kitap okuyan ve yorumlarını video ile sosyal medyada paylaşan öğrencilerden 100’ünün ücretsiz olarak gençlik kampına gönderileceğini duyurduğunu, gençlik yaz kamplarının harem-selamlık uygulaması ve tarikat etkinlikleri ile bilindiği iddiasına yer verdi.

Gazete, "Geçen yıl bakanlığın 8 şehirde düzenlediği gençlik kamplarından bazılarına Nurcu grupların temsilcilerini konuşmacı olarak çağırdığı ve propaganda imkânı sağlanması ile hatırlanıyor. Bakanlığın geçen yılki Tokat ve Mersin kamplarında yeni nesil Nurcu yapılanmalar olan “Çay House” ve “Hayalhanem” ekipleri çocuklara “örnek” olarak davet edilmişti. Bakanlığın Tokat Almus Kampı’na Bursa merkezli “Çay House”, Mersin Silifke Kampı’na da “Hayalhanem” grubu temsilcileri konuşmak üzere davet edilerek etkinlik yapmalarının önü açılmıştı. Bakanlık bu yıl da kamplara ilişkin broşürde, “Kampta sizi neler bekliyor” başlığı ile “kişisel gelişim seminerleri” adı altında gençlere “Değerler Eğitimi - Milli/Manevi değerler” konularının işleneceği belirtilirken, seminerleri kimin vereceği ise açıklanmadı" ifadelerini kullandı.

Ulusalcı Odatv, bu haberi "Çok okuyana Nurculuk bedava" başlığı ile verdi.

Prof. Yıldırım: Nurculuk tarikat değil, haber algı operasyonu

Haberlere tepki gösteren Prof. Dr. Ergün Yıldırım ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Bir haber, bir algı operasyonu. Başlık MEB içinde tarikat yapıları olduğu alarmını veriyor. Haberi okuduğunuzda ise alakasız bilgiler var. Bir defa Nurculuk tarikat değil. İkincisi konuşmacının dini grup aidiyeti yasaldır. Çünkü din hürriyeti hem ibadet hem de örgütsel anayasada" dedi.

CHP'li İlgezdi Cumhuriyet'in pasını gördü

Haberlerin ardından CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Cumhuriyet'in verdiği pası aldı ve TBMM'ye soru önergesi olarak sundu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un cevaplandırımasını isteyen İlgezdi, geçen sene Tokat ve Mersin kamplarında Nurcu ekiplerin çocuklara “örnek” olarak davet edildiğini ve tarikatlarının propagandasını yaptıklarını hatırlatarak, "Milli eğitimde tarikat modelini mi hedefliyorsunuz?" diye sordu.

Önergede "Atatürk ilkeleri ve İnkîlapları" vurgusu yapan CHP'li İlgezdi'nin sorularından bazıları şöyle:

- Kamp yine haremlik- selamlık mı olacaktır?

- Bu kamplar MEB'e bağlı okullarda verilen karma eğitimle bağdaşmakta mıdır? Bağdaşmıyorsa, karma eğitimi kaldırmayı mı düşünüyorsunuz?

- Kampta “Değerler Eğitimi - Milli/Manevi değerler” eğitimini kimler verecektir?

- Geçen senelerdeki gibi kampta tarikat yapılanmalarının propagandası yapılacak mıdır?

- Bakanlığınız Anayasamızın “Eğitim ve öğretim, Atatürk ilkeleri ve İnkîlapları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır” ilkesine aykırı bir kamp yapmasının gerekçesi nedir?

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum